Från gamla sidan..


Debut i LA avklarad

Bonnan inledde med en klart godkänd uppvisning. 58% belönades hon med, vilket är toppen tycker jag! Mia red bra och lade in klappar och beröm trots att det var "tävling". Helt rätt för en fyraårig häst. Bonnie var lite spänd emellanåt men såg ändå fin ut.
Jubon fick jag rida fram på vägen runt ridhuset, vilket inte var bästa förutsättningen. Trots detta gick han ganska bra. Fick en miss i galoppen och ena travökningen var inte så bra.
Edic kändes strålande på framridningen men när de andra lämnade ridhuset så spända han till lite. Att sedan portarna stod öppna och en märr passerade några gånger utanför var inte heller den optimala avslappningsövningen. Bitvis var han riktigt fin men lite besviken är jag. Dessutom gick han upp i levad två gånger.. Ja ja, bättre nästa gång! Det går åt rätt håll iallafall.
Min kropp kändes mörbultad efter gårdagen. Jag strechade i morse och den enda som uppskattade det var min katt Silly som passade på att kela när jag låg på golvet. Satan så stel jag är! Njurbältet var en succé däremot. Jätteskönt att få magen på plats.
I morgon är det hoppträning för Edic. Biffen får vila tills han kan ta sig av gården. Pga glansis i de brunas hage så fick de byta hage idag. Jag hängnade sedan av hagen så det blev avstängt ut till isen. Tack vare att de bruna går i en annan hage fick nu Biffen tillgång till den säkra delen av natthagen. Han fick ett spel och drog ut i den, fullständigt blind tydligen, och rätt igenom avspärrningen! Suck... Där fick man för att man kämpat för att få ner stolp i backen. Edic funderade vad tokfan på åkern höll på med men var inte sen att rejsa med jämsides. Läget lugnade sig så ikväll måste jag försöka få upp staket igen så inte det blir benbrott. Jäkla is!'

 

Lördagen den 3 mars 2012 kl. 16:19

 

Testing testing

Idag åkte jag och Carina + två till från klubben till Västerås för att testa våra sitsar bl a. Vi besökte Levad där man får sitta på en matta som är kopplad till en dator. Den mäter hur man sitter i sadeln, belastningspunkter osv.
Jag sitter, som jag vet, inte tillräckligt djupt i sadeln. Detta beror på att mina höfter är stela samt att jag har det smalaste bäcken testaren sett - Omöjligt med naturlig födsel, sa hon. - Jahapp.. Kejsarsnitt är inte mig emot!
Hur som helst så fick jag strecha och sedan prova sitta igen - lite bättre. Bröstryggen var helt låst så hon förstod att jag har svårt att räta upp mig. Hon strechade den också, lärde mig lite tricks och sedan provade vi igen. Jo, jag satt bättre. Små vinkeländringar med fötterna sedan satt jag som gjuten i sadeln. Balansen och stabiliteten fick jag beröm för. Resultat - Not so bad!
Nu ska jag vara jättenoga med strechingen få se om jag kommer någon vart. I höst ska kroppen trimmas igen så jag fungerar normalt.
Hästarna fick vila idag, Sofia fixade stallet och insläppet. I morgon ska Biffen köras, Jubon och Edic och Bonnie tävlar träningscup.
Återkommer med resultat, bilder och filmer.

 

Fredagen den 2 mars 2012 kl. 19:41

Unico försatt

Idag fick Unico åka till Rommetravet för att få vagn bakom sig. Han var rätt skärrad när vi kom dit så jag beslöt att tömköra honom ett varv runt stallbacken först. Han skötte sig perfekt! Jag tror han har bästa skallen av alla mina pojkar och flickor här. Fantastisk häst!
Vi selade på honom vagnen vilket inte bekom honom det minsta. Johanna ( min f.d arbetskamrat på travet) och Sofia gick på varsin sida med lina. Två varv runt stallbacken senare var vi inne igen och Unico hade inte ens vinklat öronen bakåt på hela tiden.
Gick snällt på transporten och så åkte vi hem. En torr och lite stolt Unico steg ur transporten för att återförenas med de andra två musketörerna i hagen.

Grabbarna Grå körde jag och Mia i morse. Coddan börjar bli i toppform! Han rör sig strålande! Han biljarderar minimalt. MIN Coddan!

Edic gick dressyr för Carina. Vi slipade program inför träningscupen i helgen.
Det kändes helt ok förutom ökningarna. Jag studtsar av! Ont gör det också! Satans mage!
Jubon reds ut av Pernilla. Han hade varit cool idag. Tog väl ut sig igår!
Igår ringde jag till Åsa. Sms är helt meningslöst har jag upptäckt.. I vilket fall var det tur att jag ringde för Bonnie har tydligen en spekulant från Skåne som ska komma upp nu i mars. Låt oss hoppas att jag är hemma då hon kommer.. Det lät iallafall som en seriös spekulant som dessutom var intresserad av både körning och ridning vilket skulle vara strålande!

 

Torsdagen den 1 mars 2012 kl. 18:12]

Hektisk vecka

Måndag och tisdag gick förlorade i stallet pga jobb.. Ibland kör det ihop sig!
Tur man har folk som hoppar in och hjälper till. Har börjat skola in Pernilla och Mia på Edic och Jubon så allt löser sig framöver.. Min mage växer och tyvärr är det inte en föla utan en vanlig unge därinne. Min biologiska klocka tickar på så det är bara att gilla läget.. Jag har fått 1a juli som fölningsdatum och jag hoppas kunna rida i en månad till. Ledsen om jag låter negativ men mitt huvud är inte riktigt med på vad som händer - allt är overkligt och konstigt just nu. Är helt övertygad om att allt blir toppen men visst finns oron där hela tiden.
Back up har jag iallafall på alla fronter. Hästarna jag har inne i träning nu blir kvar (förutom Biffen som åker som varit planerat sedan dag ett). Unghingstarna går ut på bete i maj. Pernilla rider Jubon, Carina tävlar. Mia rider Edic, Carina eller Marit tävlar - Louise tävlar hoppningen.
Unico sätts för i morgon så han är klar för körning ganska snart och körningen är inga problem för mig.
De grå körs fram till maj, ridningen fixar Mia och jag.
Det enda som är riktigt drygt nu är att sitta ner på Edic. Hans trav är inte den mjukaste.. Blä för att vara gravid - skulle ha satsat på surrogatmamma!
Tack och lov har jag inte haft några problem med illamående eller foglossning. Jag har heller inte gått upp så mycket i vikt men sexig är jag INTE!
Nog om det - Biffen körde jag igår efter några dagars vila. Vi har glansis överallt så jag kastade mig ut när vi fick lite snö som frös fast. Biffen var, milt uttryckt, pigg!!! Tjo fadderittan va jag fick åka! Än for han hit och än for han dit.. och än for han ner i diket! Han studtsar fram med spikraka ben, svansen rakt upp, blåsandes som en dåre. Den ni, han går inte av för hackor!
Jubon och Edic red jag och Mia ut på idag. Mia fick rida Jubon vilket gick bra. Han visade sitt allra starkaste jag så Mia hade lite ont i armarna.
Edic har fått någon allergisk reaktion på något så hans profil är inte vad den brukar vara men allmäntillståndet är det inget fel på.
Bonnie gick dressyr idag och trimmade formen inför lördagens debut i LB:1 i dressyr. Hon såg jättefin ut!
Grabbarna grå red Mia och jag ut i skogen. De älskar skogen! Väl ute på väg igen galopperade vi lite. Coddan börjar bli lite av en ponnybuse - tre snabba sen flyger han! Ruskar på huvudet och piper! Coolingen Corazon behåller lugnet och tar sina sjumilakliv bakom. Han är såååå härlig att rida!

 

Onsdagen den 29 februari 2012 kl. 20:54

 

Debuten avklarad

Tidigt i morse drog Edic och vi iväg till Avesta på tävling. 80 0ch 90-klass stod på schemat. Edic var laddad till tänderna först men coolade ner sig ganska snart. Framhoppningen gick fint och vi klev sedan in på banan. Vi var två och två i ridhuset så Edic, coolingen, passade på att ta en pinkpaus. Snällt väntade han på sin tur och sedan bar det iväg. BUSENKELT verkade han tycka och skötte sig galant med en felfri runda. Pga av väntan fick han gå in i transporten emellan klasserna. Red fram honom igen, denna gång en kortare stund. Inne på banan fick jag inte riktigt fart på honom och han fick med sig en bom på första hindret. VÄL godkänd i sin debut! Orutinen märktes bara genom att han tar i lite för mycket och att han inte är van två omgångar. Han var gladast och självklart finast på planen iallafall och världens stoltaste matte har han också. Hans avspändhet i framridningen lovar dessutom gott inför dressyren nästa helg. Då debuterar han LA:1.
Den 17e ska både Edic och Jubon till Falun och tävla hoppning! Kul

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-