Another day in paradise

Malin red Jubon på hoppträningen igår. De fick träna svängövningar och korta avstånd. Malin vill ju gärna rida som hon stulit hästen så det blev lite trångt ibland men Jubon har  blivit mycket snabbare i fötterna så han fixade det ganska bra. Åsa höjde rejält en vända - ca 130 - vilket Jubon klarade galant. Jag blundade nästan för farten är inte riktigt min grej men det verkar passa Jubon..

Biffen och jag körde en vända i morse. Vi kom till en rännil vatten och Biffen gjorde fullständigt klart för mig att han inte tänkte kliva över den. Jag gav mig inte och efter några helomvändningar och turbobackningar så tog han sats och hoppade rakt upp i luften över rännilen! INTE snyggt, kan jag lova! Han landade dessutom på bakfötterna före framfötterna! Jag berömde honom i massor och så var vi vänner igen... Ett tag - dvs tills vi kom till rännilen på vägen hem. Samma visa igen! Den hästen har nog världsrekord i backning! Efter många om och men tog han iallafall sats och tog sig över. Lite snyggare stil denna gång. Puh! Den hästen har stålskalle - har han bestämt sig så är han näst intill orubblig!

De tre bruna stod längst bort i deras jättehage så jag ropade och visslade länge innan de hörde mig. På given signal rivstartade de och kom farandes i full galopp. Jag ställde mig bakom ett träd för säkerhets skull. Efter lite härjande så hjälpte de mig och pappa att fylla vatten. De är extremt hjälpsamma. Altanero skulle nog sitta i knät om han var liten nog för det.. Han är en riktig kelgris.

 

Jubon låg i hagen idag när jag åkte förbi så jag svängde in med Hollywooddäck på stallbacken, kastade mig ur bilen och sprang ut i hagen - laddad med havre. Helt övertygad om att han fått kolik igen. Han hade då hunnit rest sig och såg mest förvånad ut när jag kom farandes. Han tackade för havren och mumsade i sig den, sedan gick han till höet och åt. PUH! Falskt alarm! Han har aldrig legat utan kolik förut. Håller ett getöga på honom så det inte blir något sedan. Skönt om han blivit så pass relaxed att han kan ligga och vila i solen - mr Controlfreak. 

 

I morgon ska jag rida Corazon ilag med Coddan som Sofia kör. Carina ska rida Jubon, han ska gå kurs i helgen för Danne. Edic ska ut i skogen.

Biffen och Unico ska bli körkamrater så Sofia får ta första turen med Unico på onsdag. Biffen lär ju bli nöjd!! 

Och varför ändrades bokstäverna plötsligt??? Anyone?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-