verklighetscheck

Jaha, då var man nere på marken igen med en duns.. Igår när jag skulle ta in de grå fick jag en smärre chock då jag ser att Coddan är blodig runt munnen. När jag kollar hans läppar öppnar han munnen och det rinner blod och saliv. En sparkskade på underkäken, framför ganachen, skvallrar om orsaken.. Jag blir helt kall och tar med mig Coddan in, kollar skadan ytterligare. Tungan sticker ut i vänter mungipa, blod rinner droppar ganska rikligt ur munnen. Panik! Jag rucklar på käken men kan inte känna något konstigt men anar ändå det värsta. Jag ringer min hjälte Nino - får inget svar! Jag ringer pappa i ren panik - Hjälp! Han slänger sig i bilen och kommer. Under tiden hinner Nino ringa upp och jag förklarar läget. Han erbjuder sig att ta emot oss på kliniken om en timme. UNDERBARA MÄNNISKA!!!!

Vi lastar Coddan och åker ner till Borlängekliniken. Väl där konstaterar Nino att det till 90 % är en fraktur på höger underkäksben och att tungan antagligen fått ett nervskada, vilket är vanligt vid smällar emot munnen.

Coddan fick stanna över natten för att röntgas idag direkt på morgonen.. 

Om jag har sovit i natt? Inte mycket!

Jag drog iväg tidigt i morse med magknip. 

Diagnosen blev fraktur, som Nino trodde. Käken är rakt av men inga lösa benbitar så det behövdes inte skruvas i nuläget. Coddan ska stå inne och äta blötlagd mat. Konvalecensen är lång.. Tur i oturen är att i torsdags skruvade jag ur broddarna - det räddade nog livet på Coddan.

 

De grå är nu historia tillsammans.. De får gå i hagarna brevid varandra i stället. Stackars Coddcodd..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-