ATG

Glad i hågen drog vi iväg till ATG med Coddan i morse för att byta kanyl i halsen på honom. Han hade ätit bra över natten, tempen var nere men han luktade pyton ur munnen.

Väl nere på ATG beslutades att han skulle kollas i munnen när han ändå var där. Ninos min när han tittade in i Coddans mun fick mitt hjärta att stanna. Jag vet vad den där minen betyder.... Inte bra, inte bra.

Det visade sig att frakturen rört på sig så tänderna låg inte i rad som tidigare. Beslut om röntgen.

Nino befarade att jag måste åka in med Coddan till Mälarkliniken för operation.. Luften gick ur mig. HUR FASEN ska man ha råd med det? Försäkringen täcker ju bara en del.. Jag började planera bankrån, mord på rik gubbe och försäljning av droger.. Skämt åsido - men husförsäljning dök iallafall upp i huvudet.

Röntgenbilderna visade tack och lov en bättre bild. Skelettet hade inte rört sig så mycket som det såg ut inifrån utan det låg ganska lika. Nino kontaktade Ronéus och rådgjorde med honom. Tillsammans kom de fram till att ändå avvakta eftersom en skruvning i så tunt skelett och med så mycket nerver och tandrötter inte har så god prognos utan brukar snarare ställa till det mer.. Andra alternativet var att dra ihop tandraden med en slags ståltråd men även det har sina nackdelar. Beslutet togs att Coddan fick åka hem och läka naturligt. VI ska hålla koll på allmänhälsan och be en bön. Så länge han äter och dricker  samt är feberfri så är läget ok.  Väl hemma så visade Coddan direkt att han gärna ville ha mat så han fick en portion gröt vilket han åt upp på ny rekordtid.

Håll nu alla tummar ni kan för min Codda!

 

Det lilla roliga i historien är att jag fick flera kommentarer av hästägare på kliniken att Coddan var så fin och vacker! Det värmer ett trött hjärta mitt i allt elände.

 

På vägen hem somnade jag nästan bakom ratten - helt slut i rutan. Det tar på krafterna att ha sjuk häst. men det vet väl alla vi hästägare hur det känns?

 

Malin red Jubon när vi kom hem. Jag satte upp en serie som jag kombinerade lite olika. Malin rider som om hon stulit hästen men vad han hoppar! Han ska tydligen gå  mer på fart.

Hon red en bana på slutet med svängar hit och dit. Han har problem att orka runt sväng så det måste det tränas på. Idag gjorde han det riktigt bra. Fasen va bra med en totalt orädd ryttare. Hon får lösa mina problem! :-)

 

Senare nu på kvällen ringde Malin - hennes egen häst hade fått koliksymptom.. Jag gav henne råd om hur hon skulle lösa det och bad henne ringa om hon behövde paraffinolja. Jag har inte hört något mer så jag hoppas det löste sig.. 

 

Frimärken - Kan det vara något???

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-