Shettisproblem

Igår tog vi isär treåringarna som planerat. Vi hämtade en stötrskön shettis vid namn Ratata. Han och Altanero fann varandra direkt och jag kände mig nöjd. 

Idag körde vi ut med Corazon, Unico och Biffen. På väg hemåt ringer telefonen - Din ponny är lös. Ja men självklart!!! En shettis som inte rymmer finns väl inte! Suck.

Efter ett mindre kaos med hästar i alla boxar, på gången och bundna utanför och ett upprört controlfreak till Edic så hade vi fixat hagen med TVÅ låga trådar och starka ström. Vi släppte ut Altanero ocg Ratata igen. Allt lugnt.. En stund. Jag kliver ut med dyngkärran och upptäcker Ratata pratandes med Biffen ( som för övrigt var överlycklig över att inte vara minst)..  Men va f-n! Inser att Ratata inte kommer att sköta det här med att hålla sig inne i hagen speciellt bra.. Vi lastar den lilla söta saken och åker tillbaka med honom. Inte utan att det kändes tungt ändå - han är ju sååååå söt!

Väl framme knackade vi på och förklarade läget. - Jaha, då väljer vi en annan! Säger ägaren. Vi går ut till unghästshagen. Någonting svart swichar förbi.. Vi diskuterar en borkfärgad russåring.. Nja.. För ung. Någonting svart swichar förbi igen.. -DEN kan du ta! Säger Therese och pekar på det svarta lilla eländet som swichat förbi ett par gånger. Ok??? En tvåårig shettishingst. Ok, vi provar.. Vi lastar den lille krabaten som har ett rätt uppkäftigt uttryck.

Väl hemma släpper vi ihop honom och Altanero - Jag lovar, inte ens Jubon kan få ur sig det ljud som den lilla jäkeln fick ur sig! Vilket vrål! Altanero funderade nog. De gick upp på bakbenen och den lilla klapprade käften på som på en terrier! Jösses! Altanero provade mer än en gång att trycka ner den lille men icke! 

En halvtimme senare är det fortfarande fullt ös, bägge flämtar och är svettiga. Ytterligare en halvtimme senare står bägge och sover under granen.. 

 

Nu till Coddan - han har nu en temp på 37,5! Sista penicillinet ges ikväll så i morgon får han gå ut i boxhage! Såret har öppnat sig så det rinner tjockt gult var ur det men det är ju till fördel. Han ser ut att må helt ok och är pigg! Så skönt.

 

Edic gillar inte när det kommer nykommlingar och när det byts hagar så nu står han i boxhage tills allt lugnat sig. Han får ju inte rusa med sitt behandlade knä.

I morgon ska Jubon linas med selen. Skulle ha gjort det idag men av någon underlig anledning blev det kaos i stallet.

Hoppas morgondagen blir lugnare..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-