Det är mycket nu..

Onsdagen inleddes med ett dressyrpass för Jubon. Carina är nöjd med honom och vi beslöt att anmäla honom till LA:1 den 6 maj i Insjön. Han kommer att debutera LA:3 och LA:4 under våren också för nu sitter galoppinridningen bra.

Bonnie kördes till klubben så Mia fick trimma lite. Dagens Bonnie var något spänd men fin.

 

Coddan hade lite feber igen så jag inväntade Ninos order innan jag gjorde akututryckning till Uppsala som moraliskt stöd åt Johanna Spets. Nino sa att jag skulle avvakta eftersom Coddan trots febern verkade pigg. Tempen kommer att gå upp och ner och det blir bra dagar och dåliga dagar..

Sagt och gjort, Sofia fick stränga order om tempkoll och telefonkontakt och sedan drog jag iväg till Uppsala.

Kom fram sent så vi hann i stort sett äta och sova bara innan vi klev upp och drog iväg till Prissan på mälarkliniken.

En lite ynklig tvååring mötte oss, nyspolad i leden.  Hon såg trots allt pigg ut på ögonen och ville gärna komma ut ur boxen. Veterinären mötte upp och gav sin syn på saken, vilken var ganska positiv men han gav inga löften.

Puh, stackars Johanna! 

Vi drog därifrån vidare till Johannas andra märr. Borstning och pyssel. 

Jag fick förtroendet att ge lite råd till en tjej på en halvgalen islänning som red på banan. En väldigt fin islänning med ett något överhettat system.  Jag hoppas att något av det jag tipsade om kan vara till hjälp.

Efter lite shoppning på Hööks drog jag iväg hemåt till min sjukling. Hans temp hade stigit ytterligare över natten. Han låg nu på 39,4.  Oro.... Jag kontaktade Nino igen men fick samma svar som på onsdagen.. ok ok.

Döm om min förvåning när Coddan i morse hade 37,7! Härliga tider! Han har lite mer ont nu när han inte får medicin men får ändå i sig bra med mat.

 

Edic avskyr Coddan. - Den där jäkeln få mer uppmärksamhet och kärlek än jag! Ser han ut att tycka. Jag ska skritta honom en vända i morgon.. Han får ju dessutom överskottsenergi av att bara stå i en boxhage. Dryghingst!

Jubon reds av Malin idag. Hon fick träna att svänga, svänga och svänga. Det är inte lätt att svänga en Finlandsfärja!  Till slut satt övningen riktigt bar och bäde Jubon och Malin flåsade.

Jag hämtade Bonnie åt Mia så hon fick rida programträning på klubben. Bonnie såg riktigt fin ut idag - det lilla jag hann se.

Malin och jag drog iväg och hämtade hennes häst i grannbyn. Han behöver komma på nya ställen och se sig omkring. Eftersom han är en halvhjärna.. förlåt, halvblod, så fick vi jävlas en del innan han beslöt sig för att stanna till i transporten så pass länge att jag fick upp luckan. Dessförinnan hade han stått på bakbenen x antal gånger och slitit sig en gång, slagit i huvudet i taket och sprungit över oss typ fem gånger. TÅLAMOD!

Väl på klubben så skötte han sig över förväntan - han är ju "högt i blod" som det så fint heter när de är puckade i kolan. Nåväl, en flott häst är det med massor av gång och spänst. Ska bli kul att se hur långt Malin kan ta honom. Dressyrfolket på klubben var impade iallafall - det är ju bra...

 

Idag fick jag även träffa Conrad! En minigriskulting vid Malins stall. Men jösses så sööööt! Han vill jag ha! Jag måste nog köpa en ny gris jag med. Saknar VIncent!

 

I morgon ska Unico få en ny uppgift i livet. Mia ska få äran att sitta upp på honom. Min mage är lite lätt i vägen nu för tiden.. 

Biffen och Corazon ska köras. Coddan får gå släp efter Biffen som mest ska skritta. Han kan behöva komma ut lite, slarvern.

På söndag bär det iväg till Falun med en nyshamponerad Bonna! Spännande!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-