Fortsatt snökaos

Döm om min besvikelse när jag vaknade i morse och insåg att det fortfarande vräker ner snö och att det kommit en decimeter minst under natten. Nu gick alla mina planer i stöpet.. Tar mig inte av gården med transporten och hästarna tar sig inte heller av gården. Man är alltid lite för optimistisk och lägger på sommardäck och sommarskor för tidigt..

På hagarna hade tråden tyngts ner så pass av snön att ingen häst kunde gå ut på morgonen utan jag var tvungen att gå runt alla hagar och ta bort snön först.

 

Framåt förmiddagen hade jag fått undan snön och jag kunde släppa ut hästarna. De var inte alltför impade av snö/lervällingen i hagarna men gick ändå snällt ut. 

Jubon skulle Carina ha ridit men det kunde vi glömma. 

 

Igår kväll fick jag och Sofia göra en insats för Unico och Dijon som, korkskallarna, stod ute i ovädret och åt. De frös så de skakade men ingen av dem verkade tänka tanken att gå in under skydd. Vi lade ut hö i skyddet och hämtade täcken. Efter lite övertalning kom de knatandes efter att ha tvekat lääänge för att passera leran i mitten på hagen. Det är ju säkert 1,5 meter brett, det där partiet! Suck.. 

Att lägga täcke på två ovana hästar var inte det lättaste och när det dessutom luktade annorlunda om täckena var de ju tvungna att göra upp vem som är chef igen.  I morse var de varma och goa bägge två och verkade nöjda - ute i snövädret. 

 

Altanero och Domino fick komma in idag igen för torka och vila. Domino fick sig en rejäl genomgång med borstning, klippning och verkning. Han myste för fullt och såg nästan lite kärleksfull ut ett tag. Han är faktiskt rätt charmig den där. Plirar under lugg och ser allmänt full i fan ut.

 

Coddan äter bra igen och tempen håller sig nere. Han ska in på röntgen igen om två veckor få se hur det läkt då. Han måste bli bra igen. Han är så otroligt vacker nu att jag blir varm i hjärtat när jag ser honom - något som Edic INTE uppskattar! Edic  tror att jag svikit honom, men det gör jag aldrig. Som pappa sa idag - Där står han, kejsaren.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-