Helan och Halvan

Idag kom Unicos spekulant på besök. Hon red honom en sväng tillsammans med mig och Corazon. Unico skötte sig som den gentleman han är så det blev bestämt att han flyttar till henne inom två veckor.

Anna ( Corazon & Biffens ägare) ringde och har bestämt sig för att ta hem Corazon redan i augusti i år för att kunna träna honom själv och få njuta av sin fina häst. Biffen ser ut att hamna i Rättvik så nu blir det plösligt hästfall i mitt stall. Timingen kunde inte ha varit bättre med tanke på läget.

Nästa år har jag redan tre nya hästar bokade! 

 

Jubon tappade en framsko idag igen ( nu höger) så Pernilla fick vända efter att ha ridit tio minuter.. Smidiga jag fick slå dit den igen vilket innebär andnöd under de minuter jag står framåtlutad. Hoven var rätt trasig så det var inte alldeles lätt att få dit skon. Skam den som ger sig - nu sitter den där och så här tre timmar senare har jag precis slutat flåsa!

 

Jag och min brukare åke till klubben och tittade på säsongens första utomhushoppträning idag. Jag satte mig på en plaststol som tydligen stod i för mycket lutning för den vippade rakt bakåt och smidiga jag hamnade på rygg som en skalbagge med fötterna i vädret. Det blev jubel så klart. Ok, den bjuder jag på! Måste ändå erkänna att nu är jag tvärless på¨att gå med magen i vädret. Jag fick be mamma ta sig in mellan hösilagebalarna idag för jag kom inte emellan!

TränarÅsa kom med den sjukaste komplimang jag någonsin hört - Du är så snyggt gravid! 

Kan man vara snyggt gravid???? Jag ser ut som en flodhäst!  Mycket ska man höra innan öronen trillar av...

 

Sötaste synen jag sett var igår, självklart utan kamera, Domino och Altanero galopperade iväg tillsammans sida vid sida. Helan och halvan! Gissa om de var gulliga?!

I förrgår ringde grannen till hagen och larmade att Domino fastnat i Altaneros täcke. Jag skyndade dit och fann att två kompisar som helt lugt stod och inväntade hjälp. Domino hade lyckats sparka in bakbenet mellan bogspännena på täcket och stod med benet upp i luften. Altanero stod helt stilla med huvudet sänkt. Jag sprang fram och knäppte upp spännet och så var den lille fri igen. Han såg lite stapplig ut först men sedan vände han runt och hoppade på Altanero igen. Altanero suckade och rullade sig i stället med Domino envist gnuggandes efter sidan.  Nu har vädret varit kanon här så nu är det ingen fastnarisk för Domino. Han biter sig nu fast som en fästing under magen på Altanero. De verkar trots allt älska varandra. 

 

Coddan var mer svullen under huvudet igen och som väntat så sprack det upp igen och rinner nu en hel del. Igår kväll tog han en rövare och busade ett steg, pep och ruskade på huvudet. Något som aldrig skett förut! Han är definitivt på bättringsvägen. Idag fick han ett frispel i hagen och drog igång Biffen också. Härlig syn! Älskade Coddan!

 

Mia tog ut Edic en sväng, vilket innebär att hon sätter sig på en atombomb. Han sprätter iväg i någon ny slags gångart och det ser nästan farligt ut men när han väl har kommit av gårdsplanen är han helt cool. Idag hade han provat plaskbada i en vattenpöl! Jag vill också rida Edic!!!!

 

Jubon får en tuff vecka med sina ryttare. Han ska tävla både dressyr och hoppning i helgen. Han går upp i 1,05 på lördag och går LA dressyr på söndag. Bägge ryttarna vill rida i veckan så nu får han bekänna färg - OM skorna behagar sitta!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-