Maj + snö = sant

Inte utan att man kände sig rätt less när man vaknade i morse och tittade ut genom fönstret - regnet fullständigt vräkte ner! Tävling i Mora stod på schemat.. -  Att åka eller inte åka? That is the question.. 

Jag pallrade mig iväg till stallet iallafall, hämtade Sofia efter vägen.  Tillfälligt uppehåll fick oss att bestämma att vi åker.

Ut med alla hästar i leran, lasta Jubon och iväg. Malin hämtades upp i Djurås.

I insjön börjar det snöa, i Rättvik är det vitt och likaså i Mora. Det övergår till regn och banan ser, rent ut sagt, för jävlig ut! Hmmm... Hade jag vetat detta hade vi stannat hemma.

Jubon var mäkta impad av underlaget och jag började känna att han inte ens skulle ta sig runt. 

Den hästen har chockat mig förr och han gjorde så även idag. Han gick runt med ett nedslag, vilket inte ens var hans fel. Han drog sig åt sidan pga en vattenpöl, Malin parerade och han hoppade då så långt ut på kanten att Malin fick med sig hinderstödet med sitt knä! Hela hindret rasade och Jubon såg skitförbannad ut .

I övrigt hoppade han riktigt bra och det hela såg kontrollerat och tjusigt ut. Vi bedömde dock att nästa klass, en 1,05, inte är lämplig för dagen. Jag vill inte ha ett bakslag igen. 19 mil för en klass var ju enn strålande idé... Suck.

Inte fick jag se Altaneros mamma Federica hoppa heller, det var en decimeter snö på vägarna i Älvdalen så Duttan lämnade hästen hemma. Klokt beslut men trist att jag inte fick se hennea. Bollsjö Piraten, Pilos bror, var däremot med och hoppade. Han var inte på topp pga ny ryttare men han är fin att se på.

 

Hästarna hemma fick gå in direkt när vi kom hem. De var fullständigt dränkta. Så snart jag stängt sista boxdörrem stängde det där puckot i himlen av regnkranen och slog på solen - allt för att jävlas med mig! Han följer vartenda steg jag tar, känns det som.

Hästarna verkade ändå nöjda över att få komma in och jag fick flera kramar av min älskade Edic. Han lägger huvudet på min axel och drar mig intill sig. KÄRLEK!

 

Coddans sår stängs hela tdien nu så antingen är det på g att läka eller så är det stopp längre in. Det är som en böld varje morgon. Ingen feber och pigg är han. Igår kom han galopperade emot mig när jag skulle ta in dem.

 

Altanero och Domino verkar stormtrivas ihop. En familj som bor i ett hus på andra sidan vägen berättade att de brukar sitta och titta på hästarna när de leker i hagen.  - Han är kaxig, den där lilla!  Jo tack!

Igår stod Altanero vi grinden, som är placerad i nedförsbacke. Domino kom farandes och hoppade upp på Altaneros rumpa och skulle försöka "betäcka" honom. En rätt patetisk syn! Altanero vände bara på huvudet och tittade på den lilla när han förtvivlat försökte hålla sig kvar på en 1,65 hög rumpa.

 

I morgon är det dressyr, LA:1, för Jubon. Solen skiner nu så har vi tur hinner banan i Insjön torka ur lite till i morgon e.m.

 

Se bilder från tävlingen idag i Jubons galleri.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-