Grisrace!

Conrad Conrad

Idag fick jag mess från Mia att hon anmält Bonnie till tävling på söndag! Hon ska gå en 0,70-klass, clear round i Svärdsjö. Hon kommer säkert klara det galant - Underbara Bonnie!

Pappa Jubon var med på hoppträning i Bäckan idag, Malin red. Jubon var var dunderladdad! Han for runt som en tok redan innan och knuffades och bråkade. Väl uppsutten fick Malin hålla i sig när Jubon t o m bockade! Det har aldrig skett förut! Det visade sig snart att nordisen som var med i ridhuset var en märr som tydligen var riktigt läcker. Jubon brukar aldrig bry sig men så snart lektionen var över fällde han ut stoltheten och började härja. Jag var helt förvånad över hans beteende! Han spände t o m upp sig, något som är väldigt sällsynt hos honom - det tar ju energi..

Han hoppade bra i allafall. Lite problem blev det i en bomövning eftersom han överladdade.

Överladdade gjorde även Conrad - minigrisen på anläggningen. Han gjorde sig hörd att han ville in i ridhuset. Väl inne spurtade han iväg i världens race! Hur snygg är en gris när den kutar runt för att sedan snubbla och åka på trynet i sanden? Störtskön! Åh, va jag saknar våran Vincent!!!

 

Jag hade planer på att rida Corazon idag men det var storm här i morse och jag ville inte riskera att möta en skenande soptunna eller något. Corazon må vara cool men han är bara tre år. Han får komma ut i morgon i stället på lite körning.

 

Pilos ska in till ATG i morgon för att ultraljuda hans carpaltunnelsblödning. Jag har tyvärr ingen större förhoppning att den läkt eftersom han är varm vissa dagar. Han är ohalt, vilket är bra. Han är ju pensionär nu så jag hoppas han håller för att gå och ha det bra. Han har fått hosta igen också.. Han är bronkithäst så därför går han på lösdrift. 

Ska rådfråga om medicinering i morgon..

Ska även rådfråga om Coddans fortsatta rehab. När han kan äta vanligt hösilage osv.. Coddan verkar må riktigt bra nu. Han galopperade runt i hagen idag och såg lycklig ut. Han busar lite när man tar in honom. Vi spolade såret idag och nu på kvällen hade det runnit mycket var ur såret, vilket är bra. Trycket släpper. Han har ju en frakturerad tand som ska opereras bort bara käken läkt. Det är tanden ställer till det och bidrar till infektionen. Jag hoppas att han hinner läka så han kan visas på Strömsholm.

 

Jubon lyckades bryta av min redan korta tumnagel på hälften. Blodet rann och satan så ont det gör!  Jag fick åka hem till mamsen och bli omplåstrad med riktiga, och sterila, grejor så inte jag får infektion. 

 

I morgon kommer Johanna Spets på besök. Med sig har hon en tjej som letar unghäst. Johanna har bankat in i skallen på tjejen att PRE is the stuff så hon har resignerat och ska titta på hästarna här. Omvända en sann halvblodsmänniska? Hmmm... Vi får se! Hon kanske köper BIffen! :-)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-