Betesstart

.Idag var det hagbyggardag. Sofia, jag och mamma byggde ut en hage på min gård. Vi utökade den så den täcker hela min mark. Pilos började vandra i deras hage, han förstod vad som var i görningen. Efter en massa klättring över stock och sten så stod hagen klar och en överlycklig Pilos och en lite förvirrad Bonnie släpptes över för att inleda betessäsongen. Lyckan var fullständig! 

Corazon var också nöjd idag då han fick gå över till en beteshage som vi renoverade igår. Han dök ner med huvudet direkt innanför grinden så jag fick knuffa in honom för att kunna stänga grinden.

Biffen flyttades till åkern för att få beta dagtid och Edic fick gå ur sin boxhage och beta av det lilla gräs som finns i hans ordinarie hage. Han höll på att ge mig hjärtstillestånd senare på dagen. Jag såg honom ligga i hagen, gungandes som om han försökte ta sig upp men inte kunde! Jag blev skräckslagen! Plötsligt reste han sig upp som inget hänt och fortsatte beta. Han kliade antagligen magen..  Puh!

 

Fick rapport från Karins mamma idag att två ungar varit inne i Coddans hage och jagat honom idag. Vad är det med dagens ungar??? Har de ingen respekt alls för levande ting? Jag hade inte drömt om att gå in i en hästhage när jag var liten! Varnar inte föräldrarna för någonting? Om det varit Biffens hage så hade bägge ungarna varit platta nu! Vad hade föräldrarna gjort då??? Jag vet vilka ungar det var så jag ska ta reda på vilka föräldrarna är och försöka upplysa dem om riskerna. Att man ens ska behöva göra det. Min unge ska då inte ens tänka tanken att jaga ett djur, det kan ni vara säkra på!

 

På lördag ska Bonnie debutera hoppning - hon skötte sig helt strålande i tisdags på hoppträningen. Jag fick se film därifrån. Det är så härligt att se en häst med så positiv inställning! 

 

Igår kom Coddan i full galopp emot mig i hagen - Han är så vacker att det värmer hjärtat! Med en stoppslide stannade han framför mig och såg helnöjd ut. Han showade på vägen in utan att så mycket som sträcka grimskaftet. Så ska de vara!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-