storstädning

Igår fick Sofia och jag ett ryck och högtryckstvättade stallet. Vi visste inte vad vi gav oss in på... Har man börjat så blir man plötsligt väldigt noga... Det belv skurning från golv till tak. Sofia är smidigare än jag så hon tog på sig uppgiften med skurborsten medan jag högtryckstvättade.  Blä, vilket göra men fint blev det!

 

Edic fick gå ut på åkern efter att Corazon flyttats ut på bete. Han verkade stormtrivas och gick lugnt och betade. På eftermiddagen när jag åkte förbi stannade jag och kollade honom - vilket var tur. En totalt genomdränkt svettig häst mötte mig. Jag bannade mig själv för att ha litat på honom och tog in honom i stallet så han fick varva ner.

I morse när jag släppte ut honom var han snurrig i kolan och spanade efter Altanero och Domino. Sprang fram och tillbaka i sin lilla hage... Jag blir så trött på detta kontrollbehov! Jag tog beslutet att dela på Altanero och Domino så nu har Edic en liten shettis att stirra på hela dagarna och Altanero går på bete med Dijon. Jag var inte ok med känslan att släppa ihop dem igen pga allt som hänt nu men de kom bra överens förut, innan Unico kom. 

Det blev race självklart men lugnade sig snart och de drack vatten samtidigt för att sedan beta sida vid sida. När jag tittade till dem nu innan jobbet så stod de och sov och Biffen låg utslagen på andra sidan staketet.  

 

Domino tömkördes idag och på tisdag sätts han för. Spännande!

 

Jubon skulle ha longerats men jag har fått kaos i kroppen i värmen så jag har svällt upp som ett gammalt lik och har tendens till förvärkar så det var bara att gilla läget och ge sig. Malin får hålla i sig på tävlingen i morgon!

 

Edic är bokad för att skritta genom byn på vår s.k Mockfjärdsdag nästa helg. Malin eller Marit får låna min dräkt och se glad ut på ryggen. ofia och jag leder honom på varsin sida. Han är ju laddad till tänderna nu men det hade han varit oavsett eftersom det blir musik och publik.  Han ska vara fronthäst åt klubbens hästar. 

Vid förfrågan om barnen fick klappa honom efteråt nekade jag.. Platta barn är aldrig kul.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-