Först utan..

Idag drog vi iväg till Svärdsjö på hopptävling. 1,00 och 1,05 stod på schemat. Jubon var laddad och hoppade som sldrig förr! Malin backade honom lite för mycket de tre första hindren men red sedan strålande och han hoppade lika strålande. Ett riv blev reslutatet och de låg på placering (6:e) fram till näst sista ryttaren som slog ut dem från listan - SURT!!! Sjua av 25 starter är ändå riktigt bra!

Klassen efter fick Malin en jäkla fart på dunderklumpen och de avverkade Jubons bästa runda i livet! Han rev dessvärre samma hinder som i första klassen men han kom perfekt på alla hinder och hoppade som aldrig förr! Jag står som en stolt ponnymamma på sidan av banan och hojtar. Nu blir det regional tävling nästa gång!

Bilder och film från idag kommer i morgon.

 

Edics sto för i år, en Lusitano, fölade idag. Hon fick en liten cremellohingst. Pappan är lusitano. Edic ska betäcka henne på fölbrunsten. Kul att se vad det blir nästa år. Märren är bork.

 

Altanero och Dijon fick jag ta isär idag eftersom Dijon numera inte leker utan pucklar på rejält. De stod lugnt när jag kom dit men så fick de ett spel och började härja. Dijon vänder rumpan till och slår så mycket han kan. NÄÄÄÄ - nu får deras ensamliv börja. 

Edic behöver en häst i hagen brevid sig så han får behålla Domino, vilken han verkar avguda. Altanero får nöja sig med att se de andra. Han är ju trots allt snart 2,5 år. Jag släppte honom på åkern i anslutning till stallet. Han får följa till Lindbyn på bete sen i en av de 4 (!) hagarna jag ska bygga där.. Alltså, hingstar kan vara rätt tröttsamma.. Tur de är så vackra och roliga att jobba med!

 

Coddan skrämdes idag med att ligga utslagen och inte vilja resa sig när pappa kom med vatten. Jag skyndade dit och kastade mig ur bilen. Coddan reste sig och kom fram till mig med en stor gäspning. -Det är varmt, mamma.. Jag är trött.  Puh! Man får ju puls för mindre!

 

I morgon jobbar jag dygn igen så det blir morgonpass i stallet. Jag måste åka in med Pyret också. Hon har två enorma bölder på ryggen som fyller upp trots penicillin och upprepade tömningar. Hon är så duktig när man fixar med henne. Idag lade hon sig och lät mig trycka ut var ur bölden. Viss protest förstås men helt stilla. Lilla Pyris!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-