Debut i regn

Igår var det dags för Jubons debut i LA:4. Dagen till ära vräkte regnet ner och storm gjorde att det dessutom regnade på tvären. Detta gjorde att Jubon försökte vända rumpan mot blåsten i halterna och att han kröp in bakom lodlinjen i motvinden.. Typiskt. Halterna har suttit perfekt på träning.

Han fick trots detta 57 %.  Så trist att regnet var tvunget att komma just nu!  Överlag skötte han sig iallafall och missarna var ju pga vädret så jag var nöjd med hans och Carinas insats ändå.

På onsdag ska han gå programträning för ... Glömt förnamnet... En fröken Brink. Blir intressant att höra vad hon säger.

I torsdags gick Jubon hoppträning för Åsa. Malin red, som vanligt. I början var Jubon alldeles uppe i det blå eftersom ursnygga Inga var med ( en halvblodmärr ). Han fullkomligt snubblade fram bakom henne och hade ingen koll på bommarna. Han skärpte till sig sedan och hoppade riktigt bra. Han klippte en oxer på 1,20 i uppförsbacke utan problem. Vår bana lutar lite..  Malin rider honom riktigt bra och nu är det upp till mig att våga gasa lite när jag kan rida igen. Med Jubons galopp känns det dock som om det går i tvåhundra blås! 

 

Igår när vi kom hem från tävlingen hade jag en bunt dyngsura och otåliga hästar som väntade på mig. Jag beslöt att ta in Coddan från betet, vilket var uppskattat. Han kom galopperandes från andra änden av hagen. Skuttade och busade när han fram till mig. Bet i grimman och härjade. Jag fick efter många om och men på honom grimman och öppnade grinden. Jag for som en vante efter honom och fick för första gången i hans liv faktiskt tillrättavisa honom. 

- Ok då! Svarade han och slöt upp brevid mig, i en minst sagt spänstig gång med nacken i högläge. SNYGGO!!! 

Inne fick han hö, som han åt utan problem! Han verkar inte ha ont nu. Däremot tror jag det kliar i munnen pga läkning och en samtidig tandlossning av framtänder. Han rycker och drar i allt han kommer åt. Hinkar, täcken , grimmor - allt ska ruskas på och slängas runt.

 

Altanero, Domino, Unico och Corazon fick täcken på sig. Lilla Domino frös så han skakade.  Dijon och Biffen har bra skydd i beteshagarna men idag fick även de täcken eftersom det t o m haglar emellanåt. 

Pilos och Bonnie fick flytta till vinterhagen så de fick tillgång till ligghall.  Satans väder! Regn ok men så kallt!!!

 

Corazon och Unico står inne och vilar nu så de är utvilade inför en regnig natt ute. 

 

Fick besked idag att Altaneros mamma Federica gått en felfri runda i 0,70 hoppning i Älvdalen! Grattis till Federica och Duttan!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-