Det fortsätter med elände

Igår fick hästarna åka hem från klubben. Vi planerade löshoppning innan vi körde hem dem. Jag släppte Corazon i ridhuset medan hans box mockades - han var uppe i varv pga att flera ston varit på klubben under hans vistelse där så jag ville inte ha honom i boxen och på spolspiltan härjar han som en tok... Hur som helst så släpptes han alltså i ridhuset. Vi hörde en smäll i väggen och jag bad Sofia kolla - Ja men visst, ridhusspegeln i tusen bitar! Alltså, jag blir så trött! Hur mycket elände kan man drabbas av? TACK och lov så var inte Corazon skadad. Sofia och jag fick plocka bitar till förbannelse, kratta och sedan plocka lika många bitar till. 

 

Vi lastade Corazon och körde hem honom. Coddan fick löshoppa för första gången på flera månader. Han skötte sig strålande! 

Dijon fick prova löshoppa också. Bäst att passa på när han ändå fanns på klubben. Han var riktigt duktig. Han fick galoppera runt med bommarna liggandes på backen - inga problem. Jag satte upp två små hinder och det löste han också bra. Lastningen gick däremot inte så bra sedan... Han varvade upp så pass att jag tog beslutet att han fick gå in i boxen och lugna sig. Vi åkte hem med Coddan i stället och hämtade Jubon - som nu drabbats utav regnskållor så här lagom till han får ridas! Gah!!! Jag red honom i tisdags och kände då att han sköt rygg. Jag blev fundersam men han gav sig och vi skrittade iväg. Väl hemma så kollade jag honom och upptäckte då skållorna precis i sadelläge. Jag tvättade honom med klorhexidinshampo och redan igår var han bättre. Han fick löshoppa för att slippa sadel. Han gjorde ett kanonjobb med fem studts. Eftersom han vilat ett tag tog vi det lite easy.

Idag var han helt oöm och jag kunde sitta upp igen. Vi skrittade en vända i skogen. I morgon ska Malin rida honom. Jag avvaktar till nästa vecka med att skumpa i trav. Hon ska även rida Coddan.

 

Biffen fick skor idag så jag körde honom en liten vända. Han var sig lik - trög på bortvägen och ruskigt pigg på hemvägen.  Han kändes riktigt fin med skor. Han är en riktig sköning den där!

Altanero ska få skor om fyra veckor och ska då börja köras igen. Domino ska få lära sig gå släp så han kan följa med Altanero ut på turerna. Bra träning för den nu lite korpulenta Domino. 

 

Edic fick sig lite pyssel idag. Han ser olycklig ut där i sin lilla hage.. GODE GUD gör så han blir bra!!! Jag saknar honom så..  I morgon ska vi ta en promenad, han och jag.  Min prins!

 

Bonnie får en vecka vila till sedan ska hon börja köras. Operation "varva ner" startar då. 

 

Idag när jag tog in Altanero och Domino så satt Grodan i bilen och tyckte väl att jag glömt honom för han förde ett helsickes liv. Hästarna blev skiträdda!  :-)  Grodan har ett eventuellt namn nu - Tristan.  Förslag mottages tacksamt! :-) Tyvärr heter Pelles andra son Adrian, det hade jag valt annars.  

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-