Edic, my love!

Idag lämnade jag grodan hos mamma och åkte till stallet. Jag red Jubon en sväng. Provade trava och galoppera, vilket gick bra. Inga smärtor. Provade sitta ner i traven - INTE bra! Det berodde däremot inte på såret utan på två stora mjölkdunkar i Bh:n! Jösses! Det blir dubbla Bh:s hädanefter.

 

Väl inne med Jubon så var det Edics tur. Han ska skrittas, och skulle ha skrittats, under sin konvalecens. Jag har tyvärr inte haft någon som velat skritta honom så ofta som han borde skrittas. Han fick komma ut idag iallafall och jag hann knappt upp innan han for iväg i jämnfotahopp över gårdsplanen. Sonja gjorde stora ögon där hon stod på trappen med sitt besök från Barcelona. Jag förklarade i farten att  "Han är lite pigg".. När vi kommit upp på vägen lugnade han sig - tills vi passerade Bonnie och Pilos - då studtsade han iväg i passage och stilade så mycket han kunde. På grusvägen mötte vi en bil som självklart lyckades sprätta iväg en sten. Detta var skäl nog, tyckte Edic, att flippa ur igen och han for i luften och vände 190 grader i luften. Jag tog en vända i skogen, där han höll sig lugn. Väl ute på grusvägen igen började han takta för att sedan gå över i någon slags spansk trav. Åh, vad jag ÄLSKAR den hästen! Måtte han bli frisk igen! Det är som att sitta på en atombomb och jag kan inte annat än le när jag rider honom. Underbara varelse!

 

Två timmar hade nu passerat och Grodan krävde att hans matmaskin kom hem. I morgon ska Karin följa med ut och köra de grå. Hon har inte varit i stallet på många månader så hon längtar tills i morgon. Biffen ska också köras och Jubon och Edic ridas. Mamsen får vara babysitter igen - hon är inte direkt svårövertalad! ;-)

 

Igår red Malin Jubon och Coddan i ridhuset. Jubon har tappat en del på sin konvalecens tyvärr.. Han såg ändå fin ut. Coddan var laddad till tänderna och glömmer då allt vad uppfostran heter - Hur fasen ska det bli på Championatet? Jag som alltid gillat Coddans coola stil - pyttsan! Nu är han hingst! Ska jobba med honom på backen i veckan. Vi har en del att diskutera, han och jag...

Malin parerar och korrigerar perfekt och med en timing få förunnat. Jag är så glad över hennes hjälp! Nästa vecka kan jag nog rida själv - har inte lust att åka i backen än bara.

Ska börja rida Corazon igen då också. Han har också blivit hingst nu. Han var ju rätt kaxig redan förra året men nu är han dessutom lite snurrig. Han har fallit ur lite så jag hoppas betet gör susen inför Championatet. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-