Liv och död

Igår fick jag tråkiga nyheter - Fantastica har gått tom större delen av dräktigheten... Inget tredje föl för Edics räkning i år alltså.. :-(   Jag hade så sett fram emot att se en avkomma som har min prins till far och min andra prins till bror.

Fantastica har dessutom fått fångkänningar, som om inte måttet vore rågat... Tungt. 

 

Jag hade besök igår av en bekant som jag förut tävlade hästen åt. Hon är domare i dressyr upp till MSV. Hon fick "äran" att sitta upp på Jubon. Hon sken som en sol. Carina var med vid banan och kikade och de var överens om att han är såååå rolig att rida! Kul att de uppskattar honom.

Idag fick han vila för att i morgon motioner mig och Sofia på banan i visningsträning. Bäst att inte tröka för mycket med honom, då kanske chockeffekten med en extra pisk uteblir. Jag behöver i allafall gå ner blixtsnabbt i vikt. Min kavaj var ingen fager syn på min kropp... Jag får låna en annan tjejs kavaj på championatet. Jag ringde och frågade henne om hon hade den kvar sedan hennes rundare tid - jodå, det hade hon.

Knepigt, jag väger som förut men jag har ett helt annat omkretsmått. Irriterande, skulle man kunna säga.

Appropå vikt - Sofia, som är med mig i stallet, har gjort en enastående bedrift sedan i november. Hon har med hjälp av LCHF gått ner nästan 70 kg. I morgon kommer tidningen och gör ett reportage om henne. Hon kämpar för att ta sig tillbaka till sadeln och snart är hennes första delmål klarat - att få sitta upp på Jubon. Härligt jobbat Sofia!

 

Corazon och jag tog en körtur igår - han är, som tidigare nämnt, helt fantastiskt fin att köra. Jag kommer att sakna den där drummeln även om han provar mitt tålamod mer än en gång i veckan ( Det finns ju de som provar det VARJE dag!)  

Coddan körde Sofia idag så fick jag, för omväxlings skull, sköta marktjänsten i stallet. 

Coddan gick i passage förbi Corazons hage idag - just inge snygg alls! :-)

 

Karin och jag tog tjuren (Altanero) vid hornen idag och selade på honom för körning. Han har ju vilat sig i form länge nu eftersom han vuxit så mycket. Han är nu, vid 2,5 års ålder, 1,65 hög. Jag gillar inte växthastigheten riktigt men stora hästar är ok. Han skötte sig, mot förmodan, strålande i vagn. Jag hade räknat med någonting men det var som om han körts igår. Duktig kille!

 

Karin selade därefter lille Domino och gjorde mig och Edic sällskap ut. Den där lilla saken håller jämnt skrittempo med Edic. Om det beror på att Edic har dålig skritt eller att Domino har bra, förtäljer inte historien ;-).

Edic har inget emot Domino och kan helt spänna av brevid honom. Karin fick kolla av Edics hälta bakifrån och från sidan och hon kunde inte se någon ojämnhet alls - Kanske får det gå bra??? Snälla?

Domino fick vara inne över dagen idag pga det fantastiska vädret ute. Likaså Biffen.. De hamnade i boxarna brevid varandra och ni skulle ha hört och sett den enorma shettishingsten! Ett avgrundsvrål och en slängning mot väggen visade var skåpet skulle stå. Vilken sköning! Knepigt, små söta hästar kommer undan med så mycket.

 

Till sist vill jag beklaga sorgen till Johanna Spets, som tagit bort sin Infanta idag. Efter en längre tids hälta och upprepade behandlingar togs beslutet att "Fanta" skulle slippa sina krämpor. Kvar finns hennes fina avkomma Preciosa (stavning?), Prissan.

Vi vet ju alla hur tungt det är att mista våra vänner och själsfränder. Tänker på dig Johanna. 

R.I.P Infanta. Hälsa mina pojkar.

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-