Nordisparad

Fick ett samtal när jag var ut med Jubon - "Vet du vem som äger nordisarna jag just mötte på åkrarna?" frågade en tjej från byn. Jo, jag vet vem som äger dem. Hann precis lägga på så ringer nästa person och frågar samma sak.  Vid det här laget hade nordisarna hunnit promenera en bra bit och var på väg hitåt, åt mitt stall. Jag och Sofia slängde oss i bilen för att åka och möta gänget - och det gjorde vi. Sex bruksnordisar, varav två föl kom knatandes emot oss! En syn för gudar! Dessvärre hade ingen av dem grimma på sig och vi hade ingenting med oss för att fånga dem - Jo, en skarvsladd! Sagt och gjort, Sofia hoppade ut och tog sladden med sig. Jag blockerade vägen med bilen och föste dem framför bilen. Sofia lade sladden över halsen på en av dem och promenerade iväg med denna häst. Gänget, förutom gamlingen Bamse, hängde på. Bamse fick jag smacka åt genom fönstret för att få honom att avbryta gräsätandet i diket. Grodan satt i bilen så jag ville inte lämna honom. Efter hundra meter dök en kohage upp som räddning. Vi föste in gänget där och kontaktade ägaren, som förtvivlat sprang genom skogen, att hästarna var i säkerhet. Sååå härliga bruksisar är! Kingsize PRE!

 

Lassos Viking dök upp idag - nordisen som ska köras in. Han är jättefin! Svart med bläs och vita ben. Meningen var att han skulle gå med den andra ettåringen men det blev ändring. Ägarna till honom var inte nöjda med höjden på mina staket bl a så de åkte hem igen. Synd, hade sett fram emot att få jobba med en unghäst igen. Han skulle ju ha stannat en längre period för inkörning och såsmåningom inridning. Hur som helst så fick jag då blixtinkalla en till Shettis som sällskap åt Viking. Viking ska vara här i två månader så jag kände att det var onödigt att släppa ihop honom med radarparet Altanero och Domino. Shettisen hämtas i morgon så Viking a.k.a Viktor fick stå inne brevid farbror Edic i natt. 

 

Sofia, pappa, Grodan och jag piffade till en av de äldre hagarna idag med ny tråd och nya stolpar. Grodan åkte bärsele och verkade gilla läget. "Nya hagen" är tänkt till 14-åringen när han kommer i slutet på månaden. 

På fredag kommer min bonde och kör undan dyngan. Han ska då också köra undan leran utanför ligghallen och lägga dit duk och grus! Den här sommaren har verkligen förstört hagar!

 

I morgon ska Jubon gå hoppträning - det var en stund sedan jag tränade, undrar hur mycket jag tappat?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-