Tiden går..

Duro S Duro S

Jahapp, nu ligger jag lite efter i bloggningen - tiden bara försvinner! Vad har hänt sedan sist? Lördagen vigdes åt ponnytävlingarna här. Globenkval till Carl Filiips pris innebar en jäkla massa ponnyer och lika många ponnymammor .- Till Sofias stora förtjusning! Jag har lovat att bli en riktig satmara när Grodan ska tävla sedan. Grodan och jag såg ut en ponny som vi var överens om att skulle passa honom om typ tio år.. Som veterinären på plats uttryckte det " Det finns ju ponnyer med högt blod och så finns det sådana som ser ut som de är huggna ur sten, irländsk import utan stam", hon avslutade med en fnysning. JA!!! En sån ska vi ha! Sa grodan och jag!

Edic fanns på plats för att vara pausfågel och invigningsakt till Globenkvalet. Jag bytte om till dräkt och red ut på hoppbanan till tonerna av Mockfjärds gånglåt. Edic skötte sig som den prins han är - Carl Filiip kan slänga sig i väggen! Det borde heta Prins Edics pris!

Vi visade spansk skritt, levader och passage. Vi fick massor av god respons. Min vackra Edic!

 

Söndagen blev lite tristare med arbete som banpersonal. Grodan var kioskpersonal och prisutdelare tillsammans med Sofia. Tävlingarna hade klasser upp till msv A och det är rätt imopnerande att se små stekheta ponnyer med miniryttare fara runt på hinder upp till 1,30. Det går i en rasande fart och skulle någon ponny, Gud förbjude, våga nita så far ungarna som projektiler mellan öronen på hästen.

 

Fiia var hemma i helgen så hon avlastade mig genom att rida ut med Jubon - det TACKAR vi för!

 

Igår dök Johanna Spets upp här så hon var med i stallet, så även Fiia och Sofia. Perfekt eftersom lille Viktor skulle sättas för. Vi drog iväg till klubben med vagn och häst. Selade på, höll i oss och for ut. Det såg, för en sekund ut att bli en åktur men så lugnade Viktor sig och gick helt lugnt runt på banan med rockard efter sig. Idag var det samm prosedur igen och han var ännu duktigare - travade till och med. I morgon kör vi igen!

 

Jubon gick hoppträning igår. Det var svåra övningar som krävde en massa samling. Jubon slet som... ja, ett djur och var jätteduktig!!! Han har verkligen stärkt sig! Nu hoppar han med ryggen och blir inte flack alls! Härlig känsla. Mindre härlig känsla i min rygg och mina ben idag - träningsvärk!

Idag fick han gå med ut i skogen med Edic - Fiia red. I morgon dressyr för Carina.

Det gick förresten riktigt bar för Carina på Championatet i helgen (halvblod). Hon kom sjua med sin egna uppfödning Joy e: First Wish.  Hon gick därmed till final! Hon slog flera storfräsare.

 

Dijon fick prova min tyngd på ryggen idag.  Han är väldigt spänd och osäker så vi får ta det riktigt lugnt med den mannen. Ett steg i fel riktning kan nog förstöra allt jobb jag lagt ner. I morgon kör vi samma jobb igen, han måste bli helt trygg innan jag går vidare. Han tycks, trots allt, tycka om att få vara med och han gör definitivt sitt bästa. Jag longerade honom innan idag och nu gjorde han det bra! Han fattar inte vitsen men det är kul, tycker han.

 

Unico longerades och filmades åt en spekulant. Jag fick mer motion än Unico eftersom han tyckte det var skittråkigt att springa i lina. Jag släppte honom lös och fick då ännu mer motion efterso han tyckte det var en bra idé att dra en långsida sedan stanna i hörnet - varje gång! Puh! Nu är det Sofias jobb att redigera och lägga upp filmen på Youtube.

 

Just ja. Altanero ligger på plus igen. Jag körde honom i fredags tillsammans med Coddan och Fiia. Domino gick med på släp och det gick kanonbra!!! Inga incidenter alls och jag var inte irriterad en enda gång. Coddan stutdsade som en gummiboll men det hör ju numera till vardagen. :-)

 

Slutligen vill jag sända en tanke till min Älskade Duro. I söndags var det tre år sedan han lämnade mig och det känns fortfarande overkligt att jag aldrig kommer få träffa honom igen. Du har en plats i mitt hjärta Duro, och kommer alltid att ha. Hoppas Pikant och Martin tar väl hand om dig! Vila i frid min själsfrände.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-