snipp snipp

Viktor kördes för tredje gången idag. Han är sååå duktig! Han travar snällt och idag fick Karin sitta med mig i vagnen så han hade bara Sofia i fronten. Hon kunde backa tillbaka så han gick själv i täten. Klok kille! 

I morgon körs han hemma för första gången. Vi har ju använt ridskolans stora hoppbana hittills.

 

Dijon blev kastrerad idag. Han är fantastiskt snäll den hästen. Mycket osäker och fundersam följde han med mig in på kliniken. Väl inne skulle han vägas, han klev osäkert men snällt upp på vågen och stod stilla när jag bad honom. Vi lämnade honomåt sitt öde i en box för att hämta honom tre timmar senare, två kulor fattigare. Nu står han inne brevid en två kulor rikare Codda.  De spelade lite Allan mot varandra men sedan lockade maten mer och läget blev lugnt. Dijon ska stå inne i två dagar nu, förutom två promenader om dagen. 

Veterinären passade på att ta vargtänderna på honom också när han ändå var drogad. Han hade jättevargtänder så det var bra att få bort dem innan vi börjar rida honom.

Igår var Åsa här så hon fick vara med när jag hängde på Dijon för andra gången. Dijon är jätteosäker men snäll. Longeringen går som en dans nu, han vänder på kommando och bjuder framåt i samtliga gångarter. För några dagar sedan fattade han noll av alltihop. Myskille! Man måste ha tålamodet Hugo med honom men han är som en stor nallebjörn.

 

Unico ska skos i morgon så nu ska han köras vid några tillfällen innan han åker hem till Grycksbo. 

Altanero fick fyra skor igår så nu blir det spännande att se om han rör sig annorlunda eller om det beror på at han växer. Han har lite knepig stil bak - hans bakben är ju lite långa liksom...

 

Jubon gick dressyr för Carina igår och vi jobbade vidare på samling och kvickhet. Han har gjort framsteg och det är riktigt roligt att rida honom. Han ska starta LA:1 med mig nästa helg. På lördag mjukstartar vi hoppning med 0.90 och 1.00 i Svärdsjö. Den 7e blir det regional dressyr LB:3. 

Edic ska eventuellt starta den 20e okt. Vore bra med en start i år iaf.. Han behöver rutin. Jag vill dock inte pressa honom för hårt eftersom han varit konvalecent så pass länge.

 

I morgon är det stora skodagen så då blir det rörigt i stallet. Jag måste hinna med Edic och Coddan i morgon och gärna Altanero också.. Idag hann jag inte med någon mer än Viktor pga Dijons kastration.. Nåja, hästarna mår nog inte så dåligt i hagen heller. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-