Busväder igen

Hovslagardag idag. Coddan, Edic, Unico  och Pilos fick nya skor. Jag pep iväg med Edic medan Coddan och Unico skoddes. Eftersom det var riktigt skitväder så blev det ridhuset idag. Edic är så överambiös att han blir jobbig. Driver jag honom så samlar han, och samlar och samlar... Hallå??? Det är en viss skillnad att rida honom jämfört med Jubon.. Man har fullt göra att sitta stilla i sadeln så han inte flyttar åt något håll eller samlar ihjäl sig. På Jubon har man fullt göra för att få honom att flytta eller samla. De är från olika planeter! Den dag jag kan behärska båda lagomt så är jag nog fan proffs!

I morgon drar vi iväg 07.00 till Svärdsjö med Jubon. Jag har inhandlat en ny kavaj på rea som räcker runt fetmagen och ljuvret. Blev possitivt överraskad idag att jag nu kunde ha de vita ridbyxor som jag inte kunde ha på Championatet.

 

Coddan fick också åka till klubben för att longeras. Johanna ringde precis när vi var på g att åka. Hon hade massor av info om sin fux så då glömde jag så klart Coddans utrustning hemma.. Morr. Det blev till att improvisera på klubben och träna lite annat än det jag planerat, nämnligen spansk skritt.  Coddan var ju B-ponny i sitt förra liv så han är rätt klipsk och lekfull.

 

Tänkte köra Altanero idag men vädret förbjöd det - ville inte möta någon flygande soptunna med min lite halvistadige herre. Det ville jag inte göra med Viktor heller.

 

Karin har fått ett ryck och köpt häst .. Den ska hämtas i morgon och får då gå med Viktor och Lilleman tills ytterligare en ponny kommer ( Karins kompis har också köpt häst). De två ska då bo hos Karin. Trist för min skull att Karin inte får tid över för oss men kul för Karin. 

 

Dijon och Coddan har blivit polare över natten så idag har Coddan gått och ropat i hagen. Synd att man inte kan ha dem ihop.. Coddans knöl har blivit öm igen så han ska kollas på onsdag så inte tanden spökar igen. Med mitt flyt gör den säkert det, det var väl för bra för att vara sant att han skulle slippa operation..

På söndag får Dijon gå ut igen så då kan de titta på varandra tvärs över vägen iallafall.  Såret såg fint ut idag och ingen temp så det verkar lugnt - peppar, peppar.. Han är ju helt sydd så det brukar gå bra.

 

Till sist vill jag å det djupaste beklaga att Coddans mamma Fantastica har lämnat oss. Ett sto som gjorde skäl för sitt namn och som har fött fram flera fantastiska avkommor under sitt liv. Tyvärr miste hon sin sista, högt efterlängtade avkomma efter Edic som vi alla väntade så innerligt på. För att göra saken värre så drabbades hon av fång... Röntgenbilderna visade dystra besked och hon har nu fått komma till hästhimlen där mina pojkar, hennes son och många fler väntar på henne. R.I.P Fantastica! Jag är glad över att få ha träffat dig. Du gjorde intryck.  Mina tankar går till Marie och Anna med familjer på Alkarp PRE samt till Anna Holmgren. KRAM på er!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-