Till minne av Martin

Best Martin 1991-2008 Best Martin 1991-2008

Idag är det fyra år sedan min älskade Kung Martin lämnade mig. Min gigantiska kallblodstravare som jag var så impad av att jag fick gåshud bara av att se honom. Ingen häst har gett mig den känslan som han gav mig. Att sitta upp på honom var som att sätta sig på en atombomb. Han och Edic är rätt lika men Martin var hundra gånger mer explosiv, med andra ord livsfarlig! När man satt upp så höjde han sig framtill och spänstade iväg på ett sätt som man inte tror att en travare kan. Han var lika imponerande i vagn. Tyvärr blev en pålagring i hovleden hans fall - han blev jättehalt över en dag och jag var övertygad att det var en böld... Det kom som en total chock att han blev utdömd en vecka senare. Det fanns inget att göra. Denna mäktiga häst på 162 cm och 602 (!) kg var besegrad.  Jag hoppas att han, Duro och Pikant har roligt tillsammans i himlen.. Martin blev nog glad att se Vincent också. även om de inte var vännar direkt. Vincent var den enda levande varelse som Martin hade respekt för. Kungen av Romme, Best Martin.

 

Idag gjorde vi ett jätteframsteg med Dijon! Han kändes så avslappnad att jag kunde sitta upp! Han var helt cool och vi tog till och med ett varv på gården. Nu är det bara sadling och tränsning som är ett problem. Tålamodet Hugo - det är jag det! Eller kanske inte..

 

Altanero och Domino fick ut på tur idag igen. Jag täckesklippte lilla Domdom eftersom han ser ut som en Berner Senner. Han blev dyngsur av svett sist så nu gjorde jag en insats. Bägge skötte sig strålande idag så nu börjar jag få upp hoppet om Altanero igen. En mycket bestämd herre det där.. Men sååååå snygg! Hans galopp är fantastisk! Längtar tills jag får rida honom!

 

Jubon gick dressyr för Carina idag. Jag mådde bra idag ( fick nån illamåendeattack sist) så idag red jag hela passet själv. Han gick, ursäkta uttrycket, så jäkla bra! Jag hade tryck i handen och han svarade kanon åt alla håll. NU ska det bli kul att tävla dressyr! Det ni! Det trodde jag aldrig jag skulle häva ur mig!

 

Unico tog vi med oss till klubben och jagade runt på banan för fotografering och filmning. Nu när han fått skor rör han sig riktigt trevligt och han visade prov på trav jag aldrig ens anat fanns där. Unico har faktiskt blivit mycket finare efter kastrationen. Han är rundare och mer proportionerlig i kroppen. Att han sedan är coolare än någon i all hantering är ju inte ett minus heller. MysUnico!

 

Edic ska till Enköping på sadelutprovning i morgon så han fick vila idag. Han har lite speciell rygglinje (PRE) så det är lite lurigt att hitta sadel. En tjej anställd av Amerigo kommer till en anläggning i Enköping så jag och Annelie Pettersson ( Curioso Salvatella) åker ner.

 

Viktor fortsätter sköta sig som en prins och idag satt Sofia i vagnen hela turen. Nästa vecka ska bomullen ur och han ska sedan köras i sällskap. Han blir en riktigt fin travare! Han rör sig rytmiskt och jämnt. En del kallblod vill gärna vandra i sidled mellan skaklarna men det gör inte han. Ett tecken på att han "får plats" i traven, som det heter på travspråk.

 

Gå in i Viktors och Unicos galleri och kolla in nya bilderna!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-