Höstpyssel

Vi har besök från 08-land i helgen så idag fick Domino dra vagn för en gångs skull. Jag körde Altanero och Bibbi och Vilda körde Domino. Altanero var på sitt sämsta humör och efter tre vändningsförsök var han riktigt billig. Som tur var var ju lilli hjälten med så han styrde upp dumheterna genom att visa hur man ska bete sig. Tur jag äger Altanero själv så jag slipper lämna iväg en sådan odåga. Jag avslutade turen med lite galopp så det kändes lite bättre!

 

En som däremot sköter sig galant är Viktor. Jag körde honom tillsammans med Unico och Sofia igår och det gick hur fint som helst. Unico är en riktig klippa att ha med sig. Igår skyggade han dock för ett stillastående lastbilssläp så då fick lille Viktor visa att han minsann inte är rädd för något så han gick först förbi. En riktig guldklimp är han!

Viktor fick en ny hagkamrat igår. Dijon har blivit valack i dubbel bemärkelse så vi släppte ihop de två i stora hagen. 

Inte ens ett pip blev det. De lallade iväg tillsammans och har inte lämnat varandras sida sedan dess.

Lilleman fick således åka hem till sina gamla kamrater igen men den lilla sötingen är alltid  välkommen tillbaka! Izze lämnade oss också igår, Karin tog hem honom. Han ska gå med en shettis hemma på hennes gård. Frid i byxan ska han få nästa vecka! Bra beslut!

 

Igår körde Sofia Coddan ilag med mig som red Edic. Bägge var jättefina. Coddan är en fröjd att se i vagn! Edic börjar så sakteliga hitta formen igen. Han har tappat mycket under hans långa konvalecens.

 

Dijon fortsätter göra framsteg även om de är väldigt små. igår red jag honom ca 250 m. Jag sträckte ut fingrarna åt sidan vilket var tillräckligt för att skrämma honom så nu blir det fingerviftning några turer framöver. Tålamod, tålamod!

 

Jubon såg lite oren ut i torsdags så vi fick avbryta det tänkta dressyrpasset. Han får vila över helgen så kollar jag honom på måndag. Han var ju strålande fin både måndagen och tisdagen så förhoppningsvis är det något tillfälligt. Tur att han är tävlingsfri i helgen.

 

Idag hade vi det så lugnt att vi gjorde ett ryck och röjde undan beteshagarna inför vintern. På tisdag tar vi hästfri dag och ordnar med resten som måste göras innan vintern. Vi måste bla hämta mer spån. Vårt sågverk har gått i konkurs så vi får bunkra lite spån tills vi löst problemet var vi ska få tag på spån. Dessvärre måste vi handlasta vagnen på 4 kubik eftersom traktorföraren är arbetsledig.. Tufft göra och man snyter spån i tre dagar efteråt. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-