Tiden rusar..

Tuffe Viktor vs timmerbil Tuffe Viktor vs timmerbil

Oj, va dagarna går fort! Jag hinner knappt med. I måndags hade jag en fulldag i stallet då alla hästar skulle motioneras eftersom vi ville vara häatfria igår och höstfixa allt här. 

Jubon, som visade hälta  i torsdags, kollade jag först för hand sedan i lina. Jag böjde honom för säkerhets skull och han var tack och lov ren.  

Han gick dressyr idag och kändes jättefin. Han ska tävla i helgen, en LB:3. 

Edic fick gå markarbetegruppen i måndags i stället för Jubon. Han gjorde sitt bästa men han har tappat mycket av sin forna styrka. Idag red jag ut på honom. 

 

Viktor och jag körde en sväng själva både idag och i måndags. Han är fantastiskt snäll! Vi mötte en timmerbil idag men tuffe Viktor viftade inte ens på örat! Ett år och totalt överlägsen! Bertil och Marie kommer att få många mysiga turer med den hästen och med tanke på hur han travar lär han nog betala sitt uppehälle utan problem.

 

Dijon har gjort stora framsteg! Han känns nästan helt avspänd nu och han reagerar inte på händer och rörelser från ryttaren längre. Han kräver dock en rutinerad utbildare! Allt nytt är skrämmande. Åsa skulle ha varit hit idag och skott honom men det blev inställt. Avatar - Dijons halvbror - skulle hit på lösdrift men de hann inte ens ut på vägen innan han hoppat över mittväggen och blev hängande. Det gick, efter omständigheterna, bra men resan hit blev självklart framflyttad. Han fick en skada på bakbenet som fick sys och så bet han sig i tungan. Läskigt värre!

 

Coddan var till klubben i måndags. Jag red honom i ridhuset. Han börjar bli stabilare och travar och galopperar snällt, nåja.... Några ponnyskutt var han tvungen att ta.

 

Sofia och jag började vår höststädning igår. Jag skottade lera och gjorde "fint" vid lösdriften. Vi tömde spånvagnen i mitt uthus för att kunna hämta mer spån innan sågverket stänger grindarna. Vi blev totalt dränkta i regnet och såg inte direkt fram emot att handskotta fyra kubik spån.. Gissa om lyckan var fullständig när traktorföraren var på plats och kunde hjälpa oss! Väl hemma drog vi iväg till min bonde och hämtade en ny hölåda till Avatars hage. Vi hämtade också min speed cart som fått lite riktning i skalmarna. Vi hade planerat att fixa en av hagarna också men vi frös och var helt slut bägge två så det fick vänta. Jag och Grodan drog hemåt och jag såg fram emot en tupplur tillsammans. Pyttsan! Grodan hade sovit hela dagen så han var som en speedad ekorre!  Tur han är så gullig! 

 

Unico åkte hem i måndags. Han är en så stark personlighet att det blev väldigt tomt. Rita skickade bilder på honom i sitt nya kamratgäng. Han är nog lyckligast i stan nu när han fått sällskap i hagen.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-