Sacramente idioto!

Idag körde jag Altanero igen. Han var rätt laddad så jag var på min vakt. Han slog några gånger i början men lugnade sig efter en stund. Karin och Coddan var med och när Coddan plötsligt fick för sig att avänga höger in på en väg var inte Karin riktigt beredd. Vad gör Altanero? Jo, han tvärnitar och lägger i turbobacken! Jag smackar frenetiskt och håller mig fast när vagnen går ner i diket. HjälteDomino håller sig undan och följer snällt med bakåt. Plötsligt hoppar backen ur och ettan läggs i så vi kan följa efter Coddan igen. Vi lyckas vända ekipagen och tar oss upp den väg vi planerat från början. Altanero laddar. Vi kör vidare och han lugnar sig. På väg hemåt är hästarna lite trötta, tror vi.. Plötsligt flyger Altanero i luften rejält och slår som en galning! Det blir ett sånt ryck att jag tappar Domino. Jag ropar åt Karin att stanna, vilket hon gör. Altanero ger sig lika snabbt som han flugit. Domino står en bit bakom oss och tittar fundersamt på oss. Hur fasen löser jag detta??? Jag provar backa Altanero, han är ju så rackarns bra på det annars, och för en gångs skull gör han som jag säger och backar snällt. Jag sträcker handen mot Domino och vad gör han? Jo, han går snällt fram så jag får ta honom. UNDERBARA Domino!  Vi traskar hemåt i min förut så riktade och fina vagn, nu sned och vind igen. Vad sjutton beror det på att Altanero beter sig så här? Han är körd i ett år nu. Han har vilat i sex månader. Jag satt och funderade om jag ska köra honom mer än två, tre dagar i veckan ett tag.. Eller ska jag sluta köra honom? Jag vill inte rida in honom än eftersom han växt så mycket.  Skönt att det är min häst, som sagt, så jag slipper lämna ifrån mig en så svårkörd häst. Man ser ju inte direkt fram emot att köra honom.. 

 

En som jag däremot ser fram emot att köra är Tuffe Viktor! Han är fantastiskt fin att köra! Perfekt mun, perfekt temperament och travar som en prins! Han känns så säker nu att han inte behöver köras varje dag längre utan nu blir det ca 4 dagar i veckan för att bygga kondition och styrka. Han går odövad och utan check nu - han är ju lite vuxen nu. Skor ska han få i morgon också. Köpte framskor åt honom idag så vi kan köra honom på grusvägarna utan att han slits ner helt och blir öm.

 

Karin fick klättra Jubon idag. Jag stannade hemma med Grodan och gjorde klart stallet. Sofia jobbade dagtur som assistent så hon drog iväg redan vid tio. Det är då man märker hur mycket hjälp hon är. Hjälp fick hon vara nu ikväll också när jag fick ett raptus på min mobil som jag fått idag. Satans nymodigheter! Jag vill ha en vanlig hederlig knapptelefon som jag kan tappa i golvet utan problem! Vad är problemet? Jo, de har värdelös kamera! Jag vill kunna ta bilder när som helst som jag kan lägga in i bloggen och vill ta bilder varje dag på Grodis. Alltså fick jag ge mig och välja en touch-telefon. Efter att ha försökt svara på ett samtal och ett sms var jag fullständigt vansinnig och packade ihop fanskapet i kartongen igen! Sofia erbjöd sig att hjälpa mig och nu kan jag till och med skriva på den! Det har dykt upp en massa konstigheter på skärmen men de får Sofia ta bort i morgon. 

 

Jag fick hem två sadlar från sadelmagasinet idag och blev överlycklig när den som jag vet att passar Edic var brun!!! Jag ska prova dem i morgon i lugn och ro få se om jag gillar den eller inte. Inväntar ett besked från en annan försäljare också på en Amerigo CC som det var kanonpris på och som jag så klart missade med fem minuter.. Nu hoppas jag bara att den inte passar den häst som den lånats hem till.

Jaghar lånat hem en sadel som heter Spirig. Tydligen är det märket som Spanska ridskolan använder.. Gjord för knepiga ryggar alltså. Spännande!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-