Upp som en sol...

Bimbo  2000 - 2012 Bimbo 2000 - 2012

Halloj! Ledsen att jag inte skrivit på länge men det har varit rörigt och stressigt ett tag. Spanienresan var fantastisk med massor av hästar, sol och härliga människor! Vi var ute på äventyr varje dag och tittade på hästar. Vi körde vilse varje dag men hittade till slut både hästarna och hem igen. 

Vi hamnade på Torreluna igen, var ju dit på visit i November, tittade på några ston där. Som alltid är deras hästar spektakulära men de är gigantiska!!! Ettåringarna ser ut som treåringar. Lite skrämmande.. Vi fick även se en treårig hingst med paint-teckning, fux med massor av vitt. 

Albinos är inte min grej men de är helt klart avvikande, de hade flera sådana att visa oss. 

Vi fick träffa Remache och Jaco också. 

Vidare åkte vi till ett försäljningsstall där vi fick se en fantastisk borkfärgad märr, dräktig med en isabell. Sällan ser man ett sto med en sådan fantastisk utstrålning! Hon rörde sig men sådan grace att man fick gåshud. Hon är till salu dräktig ifall någon är intresserad? Bilder och film har jag. Hingsten hon är betäckt med finns det också bilder och film på.

Mannen som hade stället var en mycket sympatisk karl. Vi fick se hans hingst, isabellen, samt en annan hingst. Den hingsten fick mig knäsvag! Hur kan jag vara så korkad att jag säger ja till att titta på en barrock hingst??? Jag VET ju hur svag jag är för dem! Jodå, där var han - drömhingsten! Underbara vackra häst! Jaha, då är man sömnlös igen i tankejakten på pengar!

 

Vi åkte också till uppfödaren till Johannas häst och hälsade på hästen och tittade på alla de andra. Johannas "Bea" kommer hem till Sverige i slutet på månaden så alla papper och dyl skulle fixas. Även där var det fina hästar och välskötta stallar. Härligt att se. 

 

På lördagen fick jag rida "min" Triana - ett kärt återseende! Jag red henne på banan och sedan skrittade jag och Felicia ut i olivlundarna med Triana och Milton. Helt overkligt att få rida på det viset. Så vacker natur och en fantastisk utsikt.

 

Söndagen vigdes till en katolsk högtid pga av något helgon av nå slag - hur som helst så var det massor av hästar i byn och folk var finklädda i spanska dräkter och färgglada klänningar. Hästar av alla varianter fanns på plats och än en gång blir man impad av vilken pli de har på sina djur. De stod hästar i långa rader, sida vid sida, och ryttarna festade med öl och vin. Underbar stämning!

Vi fick åka häst och vagn efter två Bretagnehästar ( franska arbetshästar) med gigantiska huvuden. 

 

Grodan hängde med överallt och gillade läget med att få kramas med mamma eller någon annan dagarna i ändå. Att komma hem till kylan och jobbet var mindre poppis. INTE kul att sitta i stallet igen!

 

En härlig resa med ett tragiskt slut - min underbara älskade katt Bimbo blev akut sjuk i måndags och fick avlivas. Jag möttes av beskedet när jag blev hämtad på Arlanda och plötsligt var man tillbaka i verkligheten. Ångesten över att inte ha fått vara med i hennes sista stund var fruktansvärd och det dåliga samvetet skriker i mig. Jag fick ta farväl av min lilla katt innan hon begravdes och jag bad henne om förlåtelse och bedyrade min kärlek. Vila i frid min älskade Bimbo - du är saknad!

 

Min högsta önskan igår var att få dra täcket över huvudet och sörja min älskade katt men det tillåts ju inte när man har häst. Humöret var inte på topp och sömn var att önska igår. Jag körde ändå Viktor direkt på morgonen och han är så härlig att han fick mig att må lite bättre. Han traskade förbi grävskopor och lastbilar på vägen ut och blev sedan jätteglad över att få sällskap av Coddan och Karin på vägen hem.

Dijon rörde sig avspänt nu när skorna är på plats och i morgon ska vi till klubben och prova trava lite. 

 

Jubon gick hoppträning på kvällen och han var superladdad! Jag hade rakat honom tidigare på dagen så han gillade verkligen läget! Jag hade fullt göra att hålla honom och han studtsade runt som en gummiboll. Nu jäklar är han på G!

 

Idag körde jag Altanero med Domino på släp. Vi blev ordentligt osams men idag fick han ge sig! Jag SKA komma igenom det där - han har alldeles för mycket kvalité för att man ska släppa igenom dumheter. Att han dessutom är 165 hög gör att han är ganska farlig när han blir dum. I morgon ska han köras igen. 

Domino ser strålande ut nu när han fått skor. Han gnir på som en lite ekorre brevid oss. 

 

Coddan red jag i ridhuset idag. Han börjar fatta vad han ska göra även om han inte förstår vitsen med det. Han kommer att bli en fin ridhäst!

 

I morgon ska Edic skrittas - det blir spännande!

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-