Snökaos

Grodan tar en vilopaus Grodan tar en vilopaus

Igår fick jag ett samtal från Uppsala. En ny häst kommer hit i träning, anländer i morgon. Denna häst är av en lite otippad ras i mitt stall - Islänning. 

Han är milt uttryckt halvgalen och kommer nog kräva en hel del jobb men det ser jag fram emot. Jag ser det som en utmaning. Jag hoppas att jag kan göra ett bra jobb med ett hållbart resultat.

Jag ska göra ett par förändringar i hagarna - från att ha planerat att släppa islänningen med Avatar har jag nu ändrat så Åsas hästar får gå tillsammans ( Dijon o Avatar) och Islänningen får gå med Viktor. Islänningen är valack så han är inga bekymmer för Viktor. Avatar och Dijon blir kvar längre så det är bättre att de får gå tillsammans.

 

Igår var det ingen snö här så då kunde Jubon gå ut i skogen och klättra. Stenhårda vägar förhindrar träning ute i övrigt.

Hoppträningen var inställd idag, fick jag av en slump veta ( morr.. ). Jubon tog sig inte utanför hagen idag pga bristen på snösulor så han fick vila. Åsa ska rida honom onsdag o torsdag. Blir spännande att höra hur hon upplever honom nu, det var ju 1,5 år sedan hon red honom sist.

Snöstormen idag innebar ett nytt problem - alla utom Coddan och Edic står utan snösulor. Åsa kommer som sagt på onsdag och hon fixar det problemet, tack o lov. 

Coddan och jag tog en långtur i snön och njöt av att kunna trava överallt.

 

Edic är stuphalt och har varit i tre dagar. Han blev skodd i onsdags och har förmodligen en böld på g. Hovis var hit idag och kollade honom. Edic är extremt öm i sulan och böld kan inte uteslutas. Måste ringa veterinären i morgon få se om han kan få antiinflammatoriskt för att mota Olle i grind. Stackars Edic - bromsad i träning igen, han som varit så glad över att få vara med igen. Bara motgångar! :-(

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-