strulvecka

I tisdags dök en liten lurvig sak upp i mitt stall - Audur ( uttalas Öjdur).  En störtskön islänning med ruffsig lugg och cool färg (black av nå slag).  Audur har lite skentendenser och ägaren känner att hon kommit till ett läge där det inte är kul längre. Jag tog åt mig uppgiften utan löften och det var med en rynka mellan ögonbrynen jag satte mig upp på onsdagen.  Jag hade två lurviga öron framför mig och en man a´la Tina Turner. Noll till hundrasextio på en halv sekund är ingen överdrift med den hästen! En miniMartin! ( min gamla nordis). Vi var självklart i ridhuset. Efter ett par vägginbromsningar fick jag plötsligt kontakt med den lille kusen och vi kunde t o m trivas en stund. Vi avslutade med skritt på lång tygel. Idag nådde jag fram till honom snabbare och vi hade ett trevligt ridpass. Han är riktigt rolig att jobba med och jag hoppas att jag kan få till honom så han kan slappna av lite.

 

Åsa var här igår och skodde så då fick jag absolut ingenting gjort i stallet mer än marktjänsten. Karin och Sofia gick i skift som assistans åt Åsa så jag slapp tillbringa kvällen i stallet mockandes. Jag har ju en lite Groda som behöver mig nu för tiden så 12 timmarspassen försöker jag undvika. Det blev långdag på onsdagen väntandes på Åsa som var några timmar sen. Åsa skulle rida Jubon så jah fick snällt invänta henne. Skoningarna hanns inte med då så det blev många skoningar igår. 

Domino är stolt över att vara som de stora grabbarna nu med fyra skor. Förhoppningsvis får vi ordning på hans deformerade bakhov nu.

Dijon blev också skodd runtom så nu hoppas vi på oömma fötter.

 

Edic var ren igår efter att ha varit halt sedan sista skoningen. Blöthagarna har varit förödande åt hans sulor så han är jätteöm. Han fick heltäckande sulor häromdagen och igår var han äntligen ren. Idag kunde jag rida honom i ridhuset och njuta av att ÄNTLIGEN få glida runt på min kung! Vi joggade runt en kvart och jag tror han var lika glad som jag efteråt.

 

Eftersom veckan varit allmänt strulig med obroddade och halta hästar innebar dagen massor med jobb! Dagen till ära blir Sofia sjuk! Åtta hästar att träna.. Mamma fick hoppa in på marktjänsten+Grodtjänsten så jag kunde lägga tiden på hästarna. Karin ringdes in och trots att hon är genomförkyld så ställde hon upp och körde två åt mig. Hon fick äran att köra Viktor. Hon var lyrisk efteråt! Coddan körde hon en rejäl tur med. Jag red Jubon i berget och åkte till klubben med Audur under tiden. Edic hanns med innan Karin dök upp.  En kik på klockan och jag inser att tiden dragit iväg. Altanero, Domino och Dijon får helt enkelt vänta tills i morgon. Unghästarna är normalt uppdelade för varannandagsjobb så då blir vi i fas igen.. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-