Altanero jobbar sig tillbaka till +

Audur Audur

Läkartid igår igen - som jag trodde så hade inte doktorn på cykelverkstaden här fått info om vad som skulle göras och trots att jag upplyste om läget redan vid telefonsamtalet så blev jag klandrad för att jag lämnad akuten utan att träffa läkare. Jag fick alltså inte den spruta jag skulle ha fått på akuten utan fick bara veta att tiden gör axeln bättre. 

- Ähh? Är det så??  Mummel, mutter! De tycks tro att man är fullständigt blåst! På tisdagen fick jag ett kuvert i handen av läkaren där det stod 1: gå till röntgen, 2: gå till akuten, 3: lämna remissen i kuvertet till personalen.  Hallå?  Ser jag ut som en dement gammal kärring? 

Jag kontaktade min sjukgymnast som tog hela historien på lite mer allvar och gav mig en tid redan idag. Han undersökte mig och kom fram till att bursan i axeln såväl som någon "platta" där senorna möts är skadad. Han ansåg att en spruta (!) cortison vore lämplig eftersom jag inte kan äta antiinflammatoriskt ( ammar).

 

To be continued..

 

 

Rida kan jag iallafall så länge jag inte viftar med armbågarna ( vilket jag i vanliga fall har en tendens att göra), vilket är bra. Igår var det fulldag med dressyr för Edic, longering för Coddan, s.k ridning för Audur och körning för Viktor. 

Edic kämpar på men han har tappat så fruktansvärt mycket under sin långa konvalecens. Det är svårt att inte känna sig ledsen över att känslan att sväva framinte riktigt infinner sig längre.. Jag hoppas att vi hittar tillbaka snart och att det går fortare att bygga upp honom den här gången. Jag lade ner så oändligt mycket jobb på honom förra året.

Han är ändå den vackraste och underbaraste häst jag vet.

 

Audur gjorde en fullspeed-rusning in i väggen igår med men gav sig med det. Man får vara nöjd med det lilla med den hästen. Att nå fram till honom, om bara för en liten stund, är en liten seger varje gång. Vi jobbar vidare. Jag hoppas kunna hjälpa honom till avslappning.

 

Viktor skötte sig utmärkt, som vanligt. Underlaget är lite trist nu - betong typ.. I morgon ska Viktor till travbanan och glänsa. Det ska bli spännande att se hur han hanterar det.

Vi ska även sätta för en halvblodshingst på 1,5 år. Passar på när vi är på travet så ägaren möter upp oss med hästen där.

 

Coddan fick jobba lite på formen i pessoaselen. Han börjar se vuxen och stilig ut, förutom hans avskavda man då förstås..

 

Idag tömkörde jag Altanero i berget. Domino fick följa men den, vad vi trodde, strålande idén att ha honom lös i skogen gick ÅT skogen idag. Suget efter mat blev för starkt och Domino struntade fullständigt i att vi försvann bakom träden. Vi fick sonika vända och hämta honom. Jag och Domino var ungefärlika trötta efter att ha klättrat men Altanero gillar träningsformen skarpt.  Han är såååå snäll och lyder minsta vink. Jag passade på att sitta upp på honom idag också! coolt! Snällast i stan var han, odågan. Han börjar ligga på plus igen. Tur för honom det - kulorna satt löst ett tag!

 

Edic och Jubon tog jag och Karin ut på klättertur. Tur man har berget att träna i när vägarna är betong.

 

Dijon skrittade jag på en vända. Han har vilat ett par veckor pga ömhet i fötterna. Tyvärr kändes han fortfarande öm ute. Han behöver nog hela sulor. Fasen vad den här sommaren ställt till det!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-