Genombrott!

Avatar spanar Avatar spanar

Igår fick jag ett genombrott med Audur. Jag hade grunnat på utrustning kvällen innan och gjorde nu slag i saken. Jag bytte ut hela utrustningen! Lånade en sadel som låg perfekt på honom, bytte träns till ett med achengrimma, bytte bett till gummipessoa med delta och tryckte dit en travhuva med proppar i. Döm om min förvåning när hästen var hur fin som helst! Lite springig är han ju men han lyssnade och gick i  form! Jag var lyrisk när jag klev av och han såg lika nöjd ut och dessutom hälften så anfådd som tidigare. Nu hoppas jag bara att det inte var tillfällig sinnesförvirring hos mr Öjjeman. 

 

Jubon gick dressyr för Carina. Han var rätt odräglig faktiskt.. Jag fick jobba hårt för att få igenom det jag ville men på slutet var vi rätt överens och rätt svettiga.  Jubon skulle ju egentligen gått hoppträning men den ställde jag in eftersom jag äntligen skulle få läkarhjälp för axeln på eftermiddagen. Glad i hågen stressade jag iväg till Borlänge för att äntligen få den efterlängtade cortisonsprutan. Väl där kommer läkaren på att cortison inte är lämpligt om man ammar - något som då tydligen varken ortopeden eller distriktsläkaren tänkt på. Ytterligare ett helt meningslöst läkarbesök alltså. JÄTTEKUL när man är så förbaskat rik nu för tiden. Jag var gråtfärdig när jag åkte hem - det kändes så orättvist att jag inte fick hjälp. Jag blir tokig på smärtan!

 

Dijon red jag bakom Karin och Viktor. Han känns bättre i fötterna men inte bra, trots att vägen var mjuk i plusgraderna. Han var jättesnäll och travade snällt bakom vagnen. Viktor gaillade att ha sällskap - då får han ju visa hur bäst han är! Han är sååå fin från att titta på från sidan. I morgon ska jag prova raka honom lite på halsen, han blir så svettig när man kör honom. Han får en rallyklippning a´la islänning.

 

Coddan körde Sofia galoppträning med i vagn. Han hade skött sig nästintill prickfritt. I morgon ska han ridas i ridhuset.

 

Edic gick dressyr idag. Han kämpar på och jag blir nästan irriterad på honom för att han tar i för mycket. Jag kräver inte att han ska jobba, jag vill bara jogga honom i det här läget men han tar i för kung och fosterland! Han är en prins han! Min älskade Edic!

 

Altanero longerades i ridhuset idag. Vi hade en diskussion om vad att pisk betyder framåt och inte bakåt. Han är lite knepig den där mannen.. I ren frustration skulle han dessutom slänga sig ner och rulla med sadel på. Till slut var vi överens och jag bad Sofia assistera mig så jag kunde kliva upp. Ett helt varv på volten i skritt blev det utan komplikationer. Tattis är stor kille nu.

Domdom fick en stund för sig själv speedandes i ridhuset. Om man ändå hade en stor hingst som rörde sig med samma driv som honom! Det är en liten mini Fer Avellado!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-