Edic = kärlek

Igår fyllde Pelle 50 år så då var det till att gilla läget och passa upp på honom och hans gigantiska familj. Sofia var snäll och tog hand om stall och kusar så jag fick ägna mig åt sysslorna som tydligen hör till när man är mamma och flickvän.

Nåja, det var ganska skönt att få en dag utan stallsysslor. 

 

Karin o hennes karl och unge kom förbi på fika. De stannade till kvällen så jag och Karin gjorde en kupp och lämnade ungarna till deras fäder och så drog vi till hästarna för insläpp och nattning. Vi hann nästan tillbaka innan telefonen ringde i karins ficka - akutlarm, ungen skriker! Jösses, dessa karlar.  

 

Idag hade jag tid för mig själv i stallet. Sofia ville ha vilodag och Grodan var hos sin mormor så jag pysslade runt i stallet. När man sedan tittar på klockan har det gått flera timmar utan att man fått någonting gjort egentligen. Jag red ut på Coddan och galopparbetade honom. Han är jättefin att rida ut på! Värre är det att ta sig av gården. Han var riktigt dum idag men jag hade förekommit och satt rem runt halsen som jag kunde hålla mig i så jag satt stadigt. Efter en stunds bråk på två ben gav han sig och vi drog iväg åt samma håll bägge två. Börje och Sonja stod i fönstret och beskådade eländet. Sonja frågade senare om jag höll på med inridning av "den grå". Näää.. Han reds in för ett år sedan. Väl ute på tur är han sååå fin att rida. Det blir en riktigt fin ridhäst det där! 

 

Andre man ut var Edic. Jag red en lite längre tur med honom och övade tempoväxlingar. Jag drev på honom lite tufft och då var det som om handbromsen släppte och sedan var han min älskade gamla Edic igen! Pigg och glad och tog skänkeln framåt. Härligt! Dock märker man av hans fötter lite när gruset är hårt på vägen. Den väg jag red har bitvis lagats med ett grått hårt grus. Så snart vi kom in på det så kände jag skillnad. Vägarna är ju annars jättefina nu när det varit +grader i några dagar.

 

I morgon ska Viktor och Dijon göra varandra sällskap ut igen. Audur får gå släp bakom Coddan på en längre tur och Jubon går hoppträning. Altanero ska jag tömköra och klänga lite på. Fullt göra, som alltid!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-