Galopp i djupsnö

Audur och Ivan Audur och Ivan

Snökaos även här.. Det känns som om Gud inte vill att mina hästar ska tränas! Transporten var bara att glömma idag så lille Islandskusen fick gni hemma på gårdsplanen idag. Vi fortsatte där vi började igår - med en uppstoppad overall fastspänd på hans rygg. Jag fick samma reaktion som vid ridning, vilket är toppen! NU kan vi jobba på riktigt! Fullt ös från start med Ivan, den huvudlöse ryttaren, på ryggen. Några varv senare stannade Audur och tittade på mig. Jag berömde och smackade sedan igång honom igen (detta fasansfulla ljud!) och det bar av igen. Han saktade snart ner till trav och sedan stannade han. Idag var det samma visa men ögonen hade ett helt annat uttryck och idag travade han mest runt i ett jämnt tempo. Stannade flera gånger och var inte det minsta andfådd efteråt som han var igår. Han vinklade t o m öronen framåt bitvis. I morgon hoppas jag att vi kommer iväg till klubben, då ska Ivan rida med armarna rakt ut en stund sedan ska jag göra det... Eller nja, en arm i taget kanske. 

 

Viktor fick komma ut i snön idag. Han såg för härlig ut i djupsnön med sin underbara uppsyn. "Tjo ho, va kul allt är" ser han ut att tänka. Karin körde honom och jag hängde på med Dijon. All påsträning har tyvärr inte hjälpt hans sadel- och tränsskräck så nu måste vi sadla femton gånger per pass så han kan släppa det där! Hur som helst så var han jättefin att rida idag! Framåt och positiv. Jag provade bromsa in så Viktor kom en bit före oss och så smackade jag ett par gånger och vips så galopperade vi ikapp Viktor, lugnt och fint. Dijon blev inte ens orolig när Viktor lullade ifrån honom.  Dijon glider fram nu när snön kommit! 

 

Edic red jag ut på i snön igår. Vi hade en underbar tur tillsammans och DÅ skulle Danne ha sett hans bjudning! Han kändes strålande fin och jag tränade vår läxa med öppna i förvänd galopp och övergångar. ÄLSKADE EDIC! Jag bara ler när jag rider den hästen!

 

Jubon gick dressyrkurs igår igen för en tjej som heter Annika Norén. Hon hade lite andra tankar än Danne så jag känner att de två går inte att kombinera för dagen så jag måste välja. Jag hänger på Danneteorin ett tag till för så fin som  Jubon kändes i måndags har jag sällan känt honom så något rätt gör vi där. 

Annika gillade Jubon och hon tyckte att han travade nästan "som vi vill att de ska trava"... En komplimang från en sann halvblodsmänniska! :-)

 

Altanero har hamnat på sidan ett tag - hur jag än vrider och vänder på mig så hinner jag inte med honom. Jag har därför bestämt att han får vila fram till nyår då Viktor och Audur lämnar oss. Jag kommer inte att ta in nya hästar på deras plats ( om inte drömhingsten återlämnas och kommer hit :-P)så då hinns han med. Han är ju så pass valpig att vila gör definitivt inget för honom - Domino håller ju honom sysselsatt dagarna i ända. Domino har blivit bokad för barnridning på julmarkanden här den 16e, då får han tjäna in sitt levebröd! :-)

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-