Löshoppning

Idag var det rännamedtransporten-dag. Tre vändor till klubben med en häst per vända (hingstskrällen) för att löshoppa. Dijon var först ut och han var jätteduktig idag! Han har tydligen funderat på det här med löshoppning under vintern för nu verkade han förstå vad det hela går ut på - meningslöst men kul, tyckte han.

 

Altanero imponerade med sin faktiskt enastående teknik. Det är inte ofta man ser den tekniken hos en PRE. I övrigt rör han sig som en dromedar... Jag HOPPAS att det beror på åldern. Som föl rörde han sig nämnligen rätt imponerande. Han får ta sin tid, jag tränar honom lite lugnt och satsar på 5-årssäsongen i stället. Han är ju tre nu.

 

Jubon fick hänga på och ladda ur sig lite- och det gjorde han!!!  0 till 100 på en halv sekund, ner och rulla och så maxspeed igen, bockandes och pipandes. Han hoppade jättefint och klippte 1,25 hur lätt som helst.  Vila i morgon sedan tvådagars dressyrkurs för Danne.

 

Viktor har nog kommit in i en växtfas för han ligger mycket nu. Han får därför vila veckan ut så vi inte gör honom öm och i olag. Jag vill verkligen inte riskera hans vinnarskalle och fina trav. Han har fullt göra i hagen med att tömma ur vattenkaret så snart jag fyllt det... Buse! Jag kunde först inte begripa hur de kunde dricka så fasligt med vatten varenda dag men så en dag hörde jag "bonk, bonk!" och sedan splash! Jag vände mig om och där stod Viktor med hoven i baljan och såg väldigt nöjd ut. Han har ständigt isigt hovskägg. Döm om hans besvikelse när karet idag byttes ut mot ett tyngre och större kar.  Han fick då sysselsätta sig med att flytta runt på sina kamrater i hagen, kung som han är. Den där lilla klämmer sig fram överallt. 

 

Edic tycker livet som konvalecent är urtrist så han roar sig med blandade småhopp i hagen. Han står på stället och skuttar när man kommer för att hämta honom på kvällen. Dunderladdad!

 

Coddan har också ledsnat av vilan, han spanar längtande in mot gången på dagarna. Han får ändå vila månaden ut. Våren blir full rulle.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-