Förbannade kyla!

Kylan har stallet i ett järngrepp.. I morse var det -27 grader ute.  Jag vet att man är maktlös men jag blir ändå rent ut sagt förbannad på kylan! Ingenting funkar som det ska, allt är djupfryst! Tack ooch lov har jag värmebaljor till lösdrifter och uteboxen. Jag köpte värmehinkar i USA som jag hoppades skulle funka men de smälte! Lite lätt farligt! Vattenfyllning sker därför flera gånger om dagen.. Fördel med kallstall??Hmmm? JO! Luften är fantastisk. Jag är ändå rätt säker på att jag lider mer än hästarna i kylan. Dock anser jag att det är för kallt för att anstränga dem och göra dem svettiga.  Det har varit lika kallt i tre dagar nu... 

På lördag ska det bli varmare så då ska jag ut med allihop. Söndag löshoppar Altanero och Dijon.

Jag valde en bra tid att vila Coddan men fel tid att sätta igång Altanero efter hans vintervila.

 

Hästarna blir lite flippiga i kylan. Coddan fick ett spel igår och for runt som en tok. Edic stod och nosade på sin egen avföring idag och vrålade så mycket han kunde. Inte hans normala beteende direkt! 

Viktor och Avatar leker för fullt i hagen medan Dijon bättrar på hullet vid hösilagebalen.  Det går mycket hö nu i kylan. Jubon blir som en köttbulle direkt men det får man ta ibland.

Han har fåt vila han också i kylan. Enligt de rekommendationer jag fått från veterinär så ska han helst inte ställas av eftersom han tappar muskulaturen som håller hans bakdel i ordning. Pga detta får alltså inte Jubon någon vintervila MEN han har fått lite annan träning för att få vila från trökridhuset. Under jul och nyår gick han bara uteritter och skrittades i snön. Jag vill ju inte att han ska bli övertränad. Nu över vintern har han gått varannan dag för det mesta, detta för att bygga muskler och få rätt återhämtning i dem. Jag är utbildad inom träning för människor så jag försöker översätta därifrån.. Orkar jag springa uppför backen så orkar hästarna. Varierad träning är oerhört viktigt och med det tråkiga ridhus vi har så lägger jag tyngdpunkten på kondition och styrka utomhus. Jag red för en instruktör för en månad sedan som var imponerad vilken konditon Jubon har.  Det är kul att höra! 

Om jag ändå kunde komma igång själv också! Är sååå lat nu för tiden! förr hade jag åtta timmar som fitnessinstruktör i veckan, nu gör jag inte ens en situp!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-