Rörigt värre!

Benny & Hero Benny & Hero

Så igår bar det av till Mantorp för att hämta Edics förstfödde son Bendito. Pappa och jag startade i gryningen och svängde förbi hos Bertil och Marie ( Viktors ägare) där vi fick låna deras lastbil - allt för Benditos komfort!

35 mil senare var vi framme hos Alkarp PRE. En trevlig lunch med god mat och massor av hästsnack. Jag lyckades också med att få ett glas att explodera, fyllt med tevatten. Jag har aldrig rest mig så fort från en stol!

Lastningen av "Benny" gick smärtfritt och vi drog iväg. En kilometer senare låg han över bommen.. Tvingade tillbaka honom och band honom kortare. Två minuter senare var han över igen och igen.. Pappa fick lyfta tillbaka honom. Där fick vi för att vi lånat en lastbil! Vi hade tagit ur mittväggen.. Hmm? Vad göra? Jag vände på parveln och band honom åt andra hållet - vips så stod han som ett ljus resten av de 30 milen. Skönt! Att få ur honom, däremot, var nästintill omöjligt! Jubon framstår som en miniåsna mentalt mot denna lilla varelse! Han stod fastvuxen. Jag hämtade Domino som spatserade upp och ner för rampen flera gånger för att visa. Näpp! Till slut fick vi helt enkelt lyfta av honom. Puh! Trötta ledde vi fram honom till stallet - tvärstopp! Nä men va f-n! Det slutade med backning in i stallet och sedan in i boxen. Stackars liten var helt förvirrad! - Var är mamma????

I morse hade han ätit bra och verkade nöjd. Vi inväntade hans Lusitanopolare från Hedemora för utsläpp i lösdriften. Jahapp, samma visa! Backa ut ur boxen och backa ut ur stallet. 

 

Dagen till ära släpptes Altanero ut för första gången sedan kastrationen. Jag släppte honom i lilla hagen brevid Coddan. Domino får se sin vän komma ut och då drar han helt sonika under tråden och från de andra på åkern. Han kommer glatt springande till Altanero. Jag tänker att de kan väl få gå ihop ändå då eftersom de saknat varandra så. Det är lugnt i två minuter sedan drar Domino vidare under nästa två trådar in till Coddan! Hjälp!!! Jag springer dit. Vilken fight! Jag var helt säker på att Domino skulle bli köttfärs men gav sig, det gjorde han inte!!! Förtvivlat försökte jag få dem ifårn varandra genom att "störa" deras fight men det var meningslöst. Jag inser att jag måste få in Altanero från hagen brevid så inte kastrationssåret går upp. Jag får tag i honom och springer in med honom i boxen. Insladdandes kommer då Domino som tydligen fått nog med stryk för en dag. Jag stänger in den lilla huliganen och väntar på att mina knän ska sluta skaka. Förbannade shettis! Han har aldrig rymt förut!

Jag kollar igenom honom och han har flera sparkskador på framben och bringa samt på munnen. Inga större skador, tack och lov. Coddan kollade jag inte försen nu vid insläpp och jag kan lova att han fått sin beskärda del av slagen. Två rejäla bitmärken i halsen. Domino var nog Jack Russel-terrier i sitt förra liv!

 

Hur som helst, medan detta utspelar sig har mamma fått iväg Benny till lösdriften där Heroico och hans ägare väntar. Jag åker dit med andan i halsen. Ihopsläppet gick lugnt till. Lite ropande på mamma men annars lugnt. Jag var nyss ut och tittade till dem och då stod de i ligghallen och myste i den nyinköpta halmen jag hämtade på eftermiddagen. Skönt att allt verkar lugnt.

 

Coddan red jag ut med på morgonen, innan allt hände, han skötte sig bra. Han busar lite men inga dumheter som ett tag förut. Vi pulsade i djupsnö och hade det mysigt.

Han har börjat förstå sidförande skänkel nu och i skritten gör han det jättebra. Kul kille, min Codda!

 

Jeanette ringde och frågade om hon fick rida Jubon igår och det fick hon! Sånt gillas! Egna initiativ. I morgon ska vi rida Dijon och Jubon tillsammans. Ska bara spika sko på Dijon först.

Jubon gick hoppträning i torsdags och nu, go vänner, får man hålla i hatten! Jösses va han hoppar! Det ska bli jättekul att åka på tävling i vår!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-