KOLIK

Benny Bus - Bendito Ley Benny Bus - Bendito Ley

Hovböld på Benny, kolik på Altanero... Nämen va roligt. Tänk att det aldrig får vara lugnt!

 

Benny, stackarn, går på tå bak och har gjort i fyra dagar. Han ha rbärrandsröta och har troligen en böld pga av det. Har ringt flera hovslagare och ingen kan komma! Nino är på semester.. Så typiskt! Jag har lagt våtvärmande få se om bölden kommer ut. Stackars liten. 

För övrigt så verkar Benny ha accepterat sin nya tillvaro och verkar trivas. Han står mest och äter.

 

Altanero åkte på dunderkolik igår och ett tag såg det mörkt ut. Han rasade ihop i en hög varje gång jag ställde in honom i boxen. Han var riktigt dålig. Jag gjorde allt jag kunde - promenad, transport, longering, paraffinolja osv. 

Han sket två gånger men var lika dålig. Fem timmar senare reste han sig plötsligt och sen mådde han bra. Jag kunde avboka veterinären som fortfarande var två timmar bort. Sååå typiskt att hästen blir dålig kvällstid. Jag hade kontakt med Nino i Italien under kvällen men ringde på distriktan när Altanero rasat ihop för tredje gången. Veterinären rådde mig att låta honom ligga o vila så länge han låg stilla - och det gjorde han. Jag höll koll på puls och temp. 

Läget verkade stabilt strax efter kl 23 så då åkte jag hem och vilade en stund sedan tillbaka vid 03, fortfarande pigg då och så även 07 i morse. Skönt! Idag har han ätit och druckit och sett nöjd ut. Lite frustrerad över att bara få tussar med mat då o då men välmående. Skönt!

Min världens bästa pappa var med under kvällen och hjälpte mig och Sofia bytte av mig så jag kunde åka och mata Grodan vid 21. Det är inte det optimala med barn när man har hästar.. 

 

Pelle var hemma med en gallskrikande Groda så han är lika trött som jag idag.

 

Idag har jag haft stallet fullt av studerande som övat triggerpunkter och akupunktur på alla hästarna utom småpojkarna. Altanero blev självklart rasande över att bli stucken men de lyckades få dit "MAGE/TARM"- nålen iaf.

Resten av gänget stornjöt av uppmärksamheten och pysslet. 

Ingen trodde mig när jag berättade om Huliganshettisen när han stod och såg bedårande ut på gången med plirande blick och pussvänlig mule. Dijon, Avatar och Coddan är av annan åsikt!

Nästa vecka blir det reunion mellan Altanero och Domino - det blir nog ett kärt återseende.

 

Jeanette är det bästa som hänt stallet på länge ( förutom Sofia), hon red Jubon idag, Dijon igår och ska rida bägge på lördag - för att det är kul! Fantastiskt! Hon är skitduktig och lugnet själv så jag kan helt koppla av när hon drar iväg ut på tur. STORT TACK Jeanette!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-