Krångelvecka!

Polarna! Polarna!

Veckan som varit har inte varit en drömvecka. Pelle har ett stort projekt på jobbet och har inte kunnat vara barnvakt på morgonen som han brukar. Detta innebar att jag fick vara hemma med Grodis och Sofia skötte marktjänst i

stallet. 

Jeanette har ridit Jubon ett par dagar. Jag hoppade honom i torsdags, vilket gick strålande!

 

Coddan har blivit vuxen hux flux och fungerar numera jättefint! Igår var vi med och hoppade med Åsa på klubben. Han var SÅÅÅÅÅ duktig! Han hoppade en liten bana hur lätt som helst. 

När vi kom ut från ridskolan kom en för mig främmande människa fram till mig och sa -" Vilken fantastiskt överlinje din häst har, du rider tydligen honom väldigt rätt." Alltså - Man blir ju så mallig att man spricker!! 

 

Edic har släpat med mig ut på promenad flera gånger denna veckan och han leker krokodil hela tiden. Vart har min charmige gentleman Edic tagit vägen??? Longerade honom i tisdags, blev förtvivlad när jag såg att han inte är ren nu heller... Jag börjar misströsta. Han har svarat på behandlingen så till vida att han är ca 80% bättre men han är inte 100%. I morgon ska han in för sin sista och enda kvarvarande behandlingen för honom - Höften. Vi diskuterade Scintröntgen men eftersom det inte är en ny skada så syns det förmodligen inte på scint. Är det någon där ute som har en solskenshistoria till mig? Något tips?? Jag vill så gäran ha min älskade Edic i träning! Han gillar inte alls att stå och fisa i en hage hela dagarna.

 

Altanero körde jag ensam i fredags. Jag måste erkänna att han är riktigt läskig att köra. Varför jag utsätter mig för det? Ja, det börjar jag också undra! Jag vill så gärna att mina hästar ska kunna köras. Han är inte bakrädd, inte nervös, inte het.... Men rätt som det är klipper han i och slår utav h-vete! Han provade att lägga i backen men konstigt nog tog han min korregering, vilket aldrig hänt förut. Vi fortsatte framåt. Han skrittar helt lugnt, frustar och verkar trivas. Han travar fint och sen pang! Hmmm... Han är friröntgad och kollad. Humör har han, mer än de flesta. Hur som helst så kom vi hem oskadda och vagnen hade inte ändrat form utöver det som blivit tidigare med Mr A. 

Jag har iallafall bestämt mig för att jobba honom från marken igen. Då kan jag tillrättavisa honom utan att grejor går sönder. Han blir riktigt förbannad när man säger till honom och många av problemen ligger där. 

Tur nog är han världens mysigaste att pyssla med - så länge du inte tar fram en kanyl eller något annat, enligt honom, olämpligt. 

 

Benny Bus ( Bendito) har lyckats med bedriften att få två penicillinkurer på den lilla tid han varit här. Bölderna har läkt men nu har han en rejäl sårskada under kotan som, även den, krävde penicillin. Eftersom detta hände under helgen, så klart, så valde jag att återigen prova ge Penicillin intramuskulärt vilket inte var poppis sist. Sånt Penicillin hade jag hemma så jag tog tjuren vid hornen. Bästa pappa hjälpte till och med noskläm och lite annat så fick vi i honom sprutan. Igår var han mycket lugnare så idag tror jag vi kan skippa nosklämmandet. Lilla plutten är så duktig annars - Han följer med mig in ensam nu, utan förtvivlade Hero. Står uppbunden och låter mig tvätta såret och bandagera. Han är en rikig myskille! Ser mer och mer Edic i honom. 

Hero vill inte vara ifrån sin kompis så han blir helt förtvivlad trots att han har Dijon kvar i hagen med sig. Jag ser fram emot när de tappar björnpälsen så man ser lite mer hur de ser ut. Hero blir en riktig glänsare, tror jag! Benny är gängligare men har en skitsnygg resning, halsen är jättebra! Spännande!

 

Avatar går från klarhet till klarhet. Han är en Bonniebror, det märks! Inget är konstigt. Han bryr sig inte ett jota i varken tömmar, sadel eller mig hängandes över ryggen. I morgon sitter jag upp!

Jag hoppas bantningen på honom börjar synas snart - han föder på luft!!! Han var nog flodhäst i sitt förra liv!

 

Jubon gick dressyr för Carina igår. Vi lägger ner tid och kämpa på skänkelvikningar och skolor nu. Tidigare har det varit Finlandsfärjevarning när man försökte flytta honom men nu börjar bitarna falla på plats. Galopp till skritt sitter som ett smäck och igår satte vi press på bakbenen i traven - han svarade strålande! Jubon är, som tidigare nämnt, i kanonform nu! Stark och i toppkondis! 

 

Denna vecka blir lite bättre än förra veckan. Pelle har det lite lugnare och mamma har lite påskledigt så Grodis har barnvakt. I helgen kommer.... Jo jo, förhoppningsvis, Danne. Coddan går på fredag och Jubon på lördag. Han gör bäst i att berömma Coddan nu när jag är så nöjd med honom! ;-)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-