Trolltyg!

Gentlemannen Edic Gentlemannen Edic

Torsdagsträningen blev flyttad två timmar innan utsatt tid så då kunde jag inte vara med där heller... Det var väl faaan också! Snacka om dålig cirkel!

Fiia är i byn och hälsar på så hon och jag tog en mystur ut med Dijon och Coddan. Dijon rids knappt längre eftersom han nu officiellt bara är här på lösdrift.  Detta märktes direkt vid tränsningen - Problem! Han är en speciell herre den där. Måtte han hamna rätt i livet. Väl ute sedan så är han gudomligt snäll!

Coddan är som vanligt en busefrasse och det var tydligen fantastiskt roligt med sällskap. 

 

Avatar fick gå en längre tur både igår och i förrgår. Han är jättesnäll men vaken! Hn kommer nog bli en framåt häst. Han skrittar på med stora bestämd steg och Sofia får gni på bra för att häng med. Han är inte som bror sin som smög fram hela första månaden. 

 

I onsdags var gänget som utbildar sig till akupunktörer hit igen. De gick igenom alla kusar, inkl Domino, exkl Hero och Benny. Sadelprovning stod också på läroplanen denna gång så Edic fick bli provhäst. Han och Coddan blev storfavoriter med sitt härliga sätt. Altanero vägrade nålas men njöt av uppmärksamheten och massagen. 

Jag longerade honom på morgonen och han skötte sig strålande! Inte en spark och han såg jättestolt ut efteråt! Det visar sig om det var tillfällig sinnesförvirring!

 

Edic och jag tog en tur i förrgår och det var meningen idag men det satte Coddn stopp för. Mitt flyt fortsätter - enda dagen jag har barnvakt så springer han över mig, bokstavligen! En traktor stod parkerad vid stallet och plötsligt kastar Coddan sig in bakom mig och springer rakt över mig. Jag slås omkull och blir trampad lite överallt. Bonden som äger traktorn varken ser eller hör vad som händer eftersom han är fullt upptagen i förberedelser för dynghämtning. Coddan springer mot riksvägen men svänger tack och lov av och in i Jubons hage, som är öppen för dagens dynghämtning.

Jag ser honom som i dimma och försöker resa mig. En smäll i huvudet och ett tramp på smalbenet gör att jag knappt tar mig fram till Coddan. Jag får iallafall tag i honom och får in honom i hans hage sedan är jag tvungen sätta mig. Jag mår fruktansvärt illa och benet gör så ont att tårarna kommer. Jag ringer mina föräldrar och ber dem komma och hjälpa mig. De kommer direkt. Sofia kommer också till undsättning och jag kan åka hem och byta om för att åka på akuten.

Tack och lov finns inga sprickor i benet och jag kan åka hem. En lätt hjärnskakning och en massa blåmärken blev resultatet men jag känner mig överkörd av tåget!

 

Jeanette red Jubon och Dijon idag, tack o lov. I morgon hade jag planerat långritt men det ser mörkt ut..

 

Det går troll i min verksamhet just nu! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-