Altanero på plus!

Altanero ( o Domino) glad att se mig! Altanero ( o Domino) glad att se mig!

Altanero har bytt attityd och idag kunde jag rida honom i trav runt i ridhuset utan minsta protest. Kastrering var nog inte helt fel för den killen. Han är cool när han kommer till klubben, t o m när alla ridskolehästar är inne.

Jag longerade honom i tio minuter, inga protester, så då kunde jag hoppa upp och känna mig lite tryggare än tidigare. Han har aldrig visat oro för ryttaren men han har tydligt visat att han inte skulle acceptera några krav.

Idag kunde jag göra halt och gå framåt på skänkel. Sofia hade honom på lina och hjälpte oss igång i trav. Förut har han skuttat och ruskat på huvudet - nu travade han helt lugnt. Härligt!!

 

Jubon finslipades igår inför söndagens tävling. Han kändes okontaktbar och seg först så jag fick knacka igång honom med snabba skiften mellan tempon och gångarter. Han vaknade och kändes superfin!

På torsdagen tränade jag hoppning och även då var han i en annan värld. Jag kunde inte riktigt väcka honom då så det blev terminens minst lyckade hoppträning. 

Jag har fått känslan förut av att han inte är vaken och ofta då någon annan ridit honom. Jag har ju haft så pass ont att jag deligerat ut den ridning som andra kan ta så då får jag knacka sen. Jubon är en glidare som gärna fiser runt lite och latar sig. Han känns finfin för den som inte kräver något - som man sällan gör ute i skogen. 

Jubon, den typiske karln!

 

Edic och jag tog en tur ut i naturen igår. Han blir så glad när han får följa och njuter verkligen av stunden ute. Jag kom till ett ställe där underlaget var perfekt så jag tänkte - Jag provar trava 50 m få se hur han känns.. Som om han hörde mina tankar så fjädrar han iväg i mjuk passage. Underbara överambiösa häst!!! Jag kunde inte låta bli att le åt honom för att sedan dämpa honom och trava vanligt en liten bit. Han känns fin men jag vill inte hoppas för mycket.. På tisdag är det återbesök på kliniken.... Nagelbitare! Gode Gud - var med mig nu!

 

Coddan Air och jag tog en klättertur i berget vilket, som allt annat, är så rackarns kul! Han kämpar i backarna men har ork att busa ändå. Jag rider bara 15 min i den terrängen och enbart skritt. Ligger en gren eller stock över stigen så hoppar han glatt över den även om den är 10 cm hög. 

Hopptränaren tyckte jag skulle köra hjärngympa med honom! Ligger något i det!

 

Avatar har gått ner lite i vikt nu så nu ser inte längre ut att vara släkt med flodhästarna. Synnerligen lättfödd häst. Han sköter sig strålande och nu till veckan blir det lastträning och trav med ryttare. Karin kommer på tisdag och hjälper mig lastträna honom. Dijon får vara mentor igen - han är cool i lastningen.

 

Vädret var uselt idag så det blev täckespåläggning på samtliga kusar inkl grabbarna i lösdriften. Både Benny och Hero verkade nöjda med idéen "täcke" och stod snällt. Boxhästarna fick gå in tidigare. 

Fasen - undrar hur framridningen ser ut i morgon med tanke på dagens nederbörd? Suck... Man bor i fel land!

 

Bonnie skickade hälsning igår att hon tävlat. Tyvärr var hon lite för brunstig för att visa sin bästa sida så procenten blev blygsam men vänta bara! Hon kommer blåsa hatten av allihop sedan!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-