Kastrera mera!

Idag fick jag en massa gjort! Mamma var Grodvakt hela dagen och Sofia skötte marktjänsten i stallet så inge häst behövde känna sig missad.

Avatar var först ut. Han har lite problem med att acceptera bettet så han longerades igår och idag med löst spända inspänningstyglar. Idag tog han det hela mycket bra och travade runt avspänt. 

När vi kom tillbaka till stallet provlastade vi honom och han gick snällt på och stod och åt hör en stund med bommen bakom sig och bakluckan stängd.  Skönt att rädslan släppt. Han hoppade ju över bommen när han skulle köras hit till Dalarna. Han blev hängande och gjorde sig illa. 

 

Altanero och Domino var nästa till träning. Domino fick vagn på sig, vilket var ett bra tag sedan. Han brydde sig föga och verkade gilla läget. Sofia körde honom. Altanero red jag och han var igen jättesnäll. Travade lugnt och fint och verkade allmänt nöjd med tillvaron. Det är så roligt att hans attityd så fullständigt förändrats!

Dominos attityd behöver också förändras.. Han är så helsickes kaxig. Igår när jag gav kvällshö så hade Altanero två nya bitskador i ansiktet. Jag suckade och tittade över dem - mest skrapsår.. Vänder mig om och får en smärre chock när jag ser hur Domino ser ut! En stor flik hänger från nosryggen. Det blev 8 stygn och box i natt. I morse var han sitt vanliga kaxiga jag igen. Tack vare att skadan var så färsk så behövdes i nuläget inget penicillin eller så. 

Kastration beställd... - Need I say more? Satans ponnyskrälle! 

 

Edic och jag tog en runda i skogen och njöt av varandras sällskap. Han ska få två stötvågsbehandlingar till och skrittas tills vidare.. Sörjer varje dag som går till spillo..

 

Coddan gick dressyr igår. Han börjar få lite tryck i gångarterna och är stadigare i formen. Planerar debutera honom i LB:1 den 18 maj här hemma.. Den som lever får se.

 

Jubon gick dressyr idag och hans toppform håller i sig. Han kändes så strålande att jag var nöjd efter 20 minuters ridning . Han är en helt ny häst!! Han har varit lite av en Ålandsfärja att styra runt men nu glider han fram. 

 

I morgon ska Coddan gå hoppträning för Therese. Jubon ska eventuellt hoppa på fm. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-