Tänker tillbaka.

Oj va det har hänt mycket! Var ska jag börja? Jag känner mig lite som ekorrarna på julafton! 

 

Vi tar det nyaste först! Granadino är på plats som jag skrev igår. Jag och Johanna hämtade honom i Bro utanför Stockholm. Där stod en flätad och välansad Dino och såg vacker ut. De stora pissfläckarna på rumpan fick vi på köpet! ;-)

Väl hemma så klev han in i stallet som om han kommit hem - till Edics stora förtret! Edic bestämde sig genast för att hata den där fula vita, precis som han hatar den stora svarta och den mindra grå. 

Jag har sovit dåligt i natt, orolig för hur Dino skulle reagera på hage och om Edic skulle bli orolig.

Dino stod som ett ljus på gången medan Johanna proavde igenom mina sadlar på honom. Jag borstade hans fantastiska man och lugg. 

Utsläppet blev en positiv överraskning då Dino "bara" flög i luften några gånger, gjorde en spinn som vilken cowboy som helst skulle ha dyrkat, för att sedan ställa sig och äta. En stund senare flög lerkockor över bilarna när han flög rakt upp i luften igen. Han såg fullständigt lycklig ut och han verkar inte alls stressad. Han har ätit och druckit bra och verkar gilla läget. Gillar läget gör faktiskt Edic också. Han stod lugnt och åt i sin hage - Åhhhh, så skönt att se!

Jubon verkar däremot se en konkurrent! Han växte en decimeter och talade högljutt om för Dino vem som är boss. Dino verkade bry sig föga i det!

 

Jubon har haft några hårda dagar med debut i LA:3 i lördags där vi slutade sexa. Söndagen gick han hoppning. Nylagd bana till trots så gick han felfritt i grunden men fick två riv i omhoppningen. Han kämpade så tappert i den lösa banan att jag beslutade att stryka honom i andra klassen för att inte ta bort hans fantastiska inställning.

Måndagen fick han hoppa in för Coddan i träningen för Danne. Han var lite mör men gick kanonbra ändå. Danne var nöjd med utvecklingen och berömde vårt jobb sedan sist. Jubon får nu en välförtjänt vila resten av veckan.

 

Coddan gick för Danne i söndags. Han var så enastående duktig att det värkte i mammahjärtat. Danne gillade honom skarpt och spådde oss en rolig framtid. Coddan var jättetrött efter passet så därför fick Jubon ta över måndagspasset.

 

Kort om de andra - Avatar red jag utan ledare på i söndags. Vi både skrittade och travade. Lastningen går strålande så eventuellt får han åka en liten bit i morgon.

 

Alatanero galopperade jag på ute sist vi var ut och det var en häftig känsla - tills han tvärnitade och drog ner skallen så jag NÄSTAN åkte i backen. Vilken fantastisk galopp!!!

 

Domino skulle ha kastrerats idag men tiden blev för knapp så jag avbokade och satte på honom munkorg istället - till Altaneros stora lättnad. Få shettisar går med munkorg av den anledning som Domino gör det!

 

 

På lördag kommer en ny inkörning - Aragorn. En fyraårig PRE-hingst. Spännande!!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-