Blandad dag

IIdag var det Åsa-dag igen. En bunt skulle skos. Avatar är stor kille nu så han fick framskor. Nu kan vi hänga på Jubon ut i markerna. Avatar sköter sig strålande i ridningen och styrningen fungerar perfekt nu.

 

Dino fick sänka sin mankhöjd lite när fötterna verkades. Eftersom han troligen inte verkats sedan vi såg honom sist, september, så fanns det en del att ta. Dock vågade Åsa, klokt nog, inte ta allt som behövdes. Jäkla trist att se sådana fötter på en häst som såg ovanligt välskött ut, i spanska mått, i fötterna när vi såg honom sist. 

För övrigt är han en gentleman ut i hovspetsarna. Han älskar sitt nya liv i hagen och spenderar dagen med huvudet nere i hölådan eller sovande. En riktig cooling. Svensk mat är det godaste han någonsin ätit och äpplen är favoriten. Han står som ett ljus med underläppen hängande när han pysslas om.

Jag red ut en liten sväng idag.. Han verkade gilla läget totalt! Han har säkert inte varit ute speciellt mycket så liiite laddad blev han. Han är orädd och stabil iallafall.

 

Edic skrittades igår och idag. Han är lite orolig att hans matte glömt honom med DET händer ALDRIG. Han har en plats i mitt hjärta som ingen annan når. Underbara, älskade häst! Jag njuter av varje sekund med den hästen. Jag ber en bön varje dag att han får hålla nu. Han var ren sist vi var till Nino och nu återstår bara en sista stötsvågsbehandling på ligamenten i SI-leden sedan skritt två veckor och sedan ska han tränas igång. Mirakel har aldrig skett i mitt stall men kanske nu då? Please???

 

Altanero och jag tog en sväng ut igår. Han testade läget ett par gånger men gav med sig och vi kom hem helskinnade. Han verkar, trots testerna, gilla att bli riden. Han ser glad och pigg ut och skrittar på framåt. Nu har han börjat bjuda framåt i traven också. Appropå framåt så såg jag hans mor, Federica, tävla hoppning i helgen som var. Tjo fadderittan vilken fart!

 

Jubon fick skor idag också. Han vilar denna vecka för att komma igen starkt till nästa helgs dressyrtävling. 

Han har äntligen fått sin vackra sommarpäls så nu är han högblank och superfin i kroppen! 

 

Idag hade vi även stoägare på besök. En tjej med ett Andalusiersto ville se alla hingstar. Stoet är i ponnymått så deras förstaval Jubon gick bort. Det verkar som att det blir Avatar som får jobba. Stoet är ju ändå inte godkänt så då gör det ju inget att Avatar inte är avelsgodkänd än. 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-