Satans smitta!

Grodis skakar galler! Grodis skakar galler!

Provade rida Dino på Hackamore igår. Han verkar ha bekymmer i munnen så jag chansade och bytte. Plötsligt hade jag en ny häst. Han trivdes jättebra på det så nu får han gå på det tills Nino kollat honom i munnen. Dino skulle ha kollats i början på nästa vecka men eftersom vi hamnat i karantän så dröjer en vecka till.. Detta gör att det finns en risk att Dino inte kan visas på Näsbyholm trots allt.. Karantänen är över men om det är sår eller vargtänder i munnen så hinner de inte läka. Åhhhh va typiskt mitt oflyt!

Nja, egentligen har jag haft liiite flyt i den här soppan - ingen av mina hästar har insjuknat i A2. Jag kan alltså rida som vanligt men kan inte använda ridskolans banor förrens karantänen är hävd. Dessvärre missar jag tävlingen här hemma där Coddan skulle debutera och Jubon skulle gå A:3 igen. Ridsportsförbundet har nämnligen 14 dagars karens innan man får tävla, trots att SVA har bara tio. Förnuftigt iofs men jag VILL tävla ju!

 

Jubon har fått vila några dagar , Coddan likaså. De fick kämpa väl förra veckan så då fick de minisemester. Coddan ska få gå på bete efter utställningen, tänkte jag. Unghästar måste få ta igen sig ordentligt.

 

Edic skrittas några dagar i veckan och han har nog börjat tro att det är hans nya kall i livet. Han luffsar på som en gammal nordis i skogen, snor lite gräs och fiser. Härligt att se att en så pass energisk häst han slappna av så totalt.

 

Dino är också ett energiknippe. OJJJJ va jobb jag har framför mig på den hästen. Hur de har utbildat honom är ett mysterium. Fullt ös på tvären verkar vara idén de haft. Knepiga spanjorer! Hur som helst så kom jag, som sagt, till ridning igår när han slapp vara irriterad på bettet. Han är , rent ut sagt, skithäftig att rida så jag stormtrivs! 

Han är så kusligt lik min gamla nordis i sättet att jag blir varm i hjärtat. 

För övrigt så stormtrivs Dino med livet nu. Han är helt cool i hagen, äter... ja, som en häst, och njuter av allt pyssel.

Edic är lite avis just nu men jag försäkrar honom varje dag att han är min kung, och kommer så förbli!

 

Håll nu tummarna för att allt får flyta på så jag får åka på utställning med mina skimmlar! Det vore så skoj att vara med. 

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-