Fullt upp!

Aragorn Aragorn

Dagarna är fyllda med jobb nu och jag rider flera hästar varje dag nu. 
I helgen red jag ut på Avatar som fick träffa en modern gräsklippare på sin lilla runda - Avatar blev skräckslagen! Hjärtat slog och han stod fastfrusen och blåste. Ägaren till den självgående klipparen var vänlig nog att stänga av den och grannen fick leda en mycket tveksam Avatar förbi den skräckinjagande lilla maskinen.

Dino och jag tog en runda ut också ock nu fungerar han utmärkt på Hackamoret. Rider på det några dagar till så jag vet att munnen läkt ordentligt. Dino går fram överallt och är orädd i trafiken. 

Aragorn och jag red ut i lördags och jag fick njuta av hans fantastiska galopp. Så länge inga andra hästar finns i närheten så är han jättelugn och fin. Värre var det idag på ridskolan. Han har problem med sina hormoner och blir i det närmaste okontaktbar. Jag jobbade honom från backen först och fick faktiskt igenom en del. När jag väl tog mig upp på honom var han först oridbar och istadig men gav sig efter tio minuters snurrande och backande och jag kunde trava och galoppera runt ridbanan. Han har fantastisk gång och det är en fröjd att rida honom. 

Jubon gick hoppträning i torsdags och jag hade mitt livs sämsta riddag. Ingenting stämde och jag gråtfärdig innan jag äntligen fick kliva av. Jubon undrade nog va fasen jag sysslade med.
Idag gick han dressyr för Carina och det verkar inte bättre än att jag håller på att konvertera till dressyr. Idag satt skolorna där de skulle för första gången i Jubons liv och MSV känns nu inte som överkurs. I helgen tävlar vi LA:3 igen.

Coddan har jag ridit ur på sista gångerna för galoppträning. Han är imponerande vältränad och han jobbar jättefint. Denna vecka ska han köras en dag och hoppa en dag är planen.

Altanero longerade jag idag. Han jobbade bra emellan tvärnitarna.. Jag har bett en tjej om hjälp med ridningen med honom. Jag har kommit till en gräns med honom och känner att jag inte rår på honom riktigt. Jag vet vad han är kapabel till och jag har inte råd eller tid att vara skadad så nu får Kamekase-Lola ta över ett tag. 
Han är så mysig och gullig att hantera men i ridning och körning är han svår, riktigt svår.

Edic var in på sin sista behandling i torsdags så nu ska han så sakteliga ridas igång. Jag börjar tappa hoppet.. 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-