Ston på g!

Idag blev Coddan av med oskulden och gissa om matte var stolt över sin häst när han skötte sig som en prins! Mjukt och fint hälsade han på stoet, klev upp från rätt håll och tackade sedan stoet med mjuka buffar. Vilken gentleman! Stoet, en Baskir från Sunnansjö, har varit synnerligen svårflirtad och så även till en början idag.. Detta trots att hon blivit sprutad. Efter tio min brevid Coddan började jag misströsta och hann t o m meddela ägaren att  ingen brunst visas - DÅ tryckte hon plötsligt mulen mot Coddans genom gallret och så var hon igång. Jag hade sett under gårdagen och i morse att hon brunstat mot Avatars sto i hagen så att hon inte ville veta av Coddan kändes knepigt. Hur som helst, nu är hon betäckt och nöjd.

Avatars sto, en Andalusier, fick tålmodigt vänta på en yr Avatar som inte hade en susning om vilket håll som var lämplgast att kliva på från. I förrgår fick han inte till det alls så vi provade igår igen och då gick det bättre  - till slut.
Dock blev det tydligen lite överhettning i systemet för i morse när han hörde Coddans skrik i stallet så brände han sonika rakt igenom staketet och kom farandes över stallbacken. Avatar har en hage som inte har någon översikt över stallbacke eller betäckningbock så jag anade ingen fara från honom. Han går ute på lösdrift så han har ingen egen box. Kaos var förnamnet och vi fick tänka snabbt. Eftersom Avatar var så pass uppe i varv valde jag Dinos enskilda box åt honom så Dino fick ställa sig i boxen brevid Coddan. Coddan blev självklart stursk men Dino, han tar det mesta med ro. Han ser mest fundersam ut och undrar varför han inte får gå ut och äta.  När väl allt var klart med betäckningen släppte jag ut honom och han var lyckligast igen. Han ser ut att tänka - Varför skriker ni så förbaskat? Kan man inte få matro någongång??  Härliga häst!
Igår imponerade han stort på mig genom att vara fullständigt cool i paraden genom byn. Vi firade Mockfjärdsdagen och jag blev tillfrågad att rida genom byn i folkdräkt till tonerna av Mockfjärds gånglåt. Sagt och gjort. Dino putsades upp och fick knätoffsar för att sedan gå som ledarhäst genom byn. Han rörde inte på ögonbrynet ens trots ett massa ståhej och folk. Jag måste erkänna att jag blev rörd av alltihop. Han är så sagolikt vacker!
Dino har fått en bokning på betäckning i veckan. Spännande!

Avatar och jag tog en längre tur än vanligt idag. Han är en riktig tuffing som inte är rädd för fan själv. Han går fram överallt och verkar tycka det är jättekul att vara ute.

Edic tog sina första travsteg idag och han kändes fin. Åh vad jag älskar den hästen! Inget går upp emot känslan att rida honom!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-