Tuff helg

Fy vilken pärs helgen varit! Det började på torsdagen med att jag fick besked att Johannas mässtält var tvungen resas upp redan då och inte på fredagen som vi planerat. Jag fick ställa in hoppträningen och ringa ihop folk för att hjälpa mig resa tältet. Tack och lov var regnet borta just den stunden vi byggde. 
Fredagen inleddes med sista språnget för Avatar. På eftermiddagen låg aktuellt sto i hagen och visade koliksymptom. Distriktsveterinär fick tillkallas efter att ha rådgjort med Nino och hästägare. Efter diverse sondning, rektalisering och koll av livmoder osv verkade stoet piggare. 
Lördag morgon var hon lika dålig igen och veterinär tillkallades igen. Samma procedur + lite till och nu verkade allt bra.
Tji.. Söndag morgon bar det av mot Ulltuna. Halvvägs stannade vi och kollade henne och då såg vi, till allas glädje att hon fått ur sig ett rejält lass avföring. Jag rådgjorde återigen med veterinär och hästägare och vi kom fram till att vi kunde åka hem. Hela eftermiddagen och kvällen var lugn så jag började slappna av. Vid elva tittade jag ut och fick se att hon låg utslagen igen. Jag skyndade ut och kollade henne. Jodå, puls igen.
Jahapp, det var bara att lasta och åka igen. Halv tre i natt var vi framme på Ulltuna. Ägaren mötte upp och efter avrapportering åkte pappa och jag hemåt.
Först nu på kvällen fick vi besked om vad som var felet och diagnosen är betäckningsskada. Hon ska stå på penicillin i en vecka på Ulltuna. Vilket jäkla elände!  Som grädde på toppen så körde vi på ett rådjur på vägen hem. Ett rådjur som var mamma åt tre killingar.. Jägare fick tillkallas.. Inga större skador på bilen konstigt nog.

Det är den stora nackdelen med naturlig betäckning - skaderisken, både för sto och hingst.
Stoet mår bättre nu iallafall och blir återställd. Det var riktigt oroligt ett tag innan man visste var felet var.

Allt detta innebar självklart total schemaförändring i helgen så Jubons tävling, all träning och mitt engagemang vid de Nationella hopptävlingarna gick helt i stöpet. Jag hann iallafall bygga beteshage och flytta smågrabbarna så nu har de bete så de klarar sig. De blev överlyckliga över sin nya hage. Hoppas nu gänglet Benny lägger på sig lite - det är jobbigt att växa och bli stor!
Veckan är fullbokad med Dominos kastrering, vet.besiktning av Dino, provtagning på min katt, möten och jobb. 
Ska försöka klona mig själv och få ihop veckan. 

I lördags kom ett sto hit för betäckning med Dino. Väl här blev stoägaren förälskad i Edic så Dino blev brädad vilket Edic älskade! 
På söndagen fick Dino beök av stoägare som eventuellt vill lämna hit sitt sto med föl i juli.
Alla hingstar, utom Jubon, nöjda!

I morgon kastreras Domino. Jag vill verkligen inte kastrera honom men han är lite för tuff mot Altanero och ska Grodis ha honom i framtiden så är det bra med frid i byxan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-