Liten valack

 

Veckan som varit har inte blivit som planerat.. Domino kastrerades på tisdagen, veterinären var sen så jag blev borta hela jäkla dagen. På torsdagen skulle Dino böjas och kollas av sin delägare, Nino. När vi kom dit så hade de fått in ett akutfall så då blev vi hopplöst sena därifrån igen. 
Coddan och Avatar har fått ta sin vila nu. Betäckningarna tog hårt på Avatar och Coddan har varit med om mycket utbildning under våren så de får båda lite välförtjänt vila. Avatar får två veckor och Coddan fyra.

Jubon skulle ha tävlat i söndags men det blev inställt pga det sjuka stoet. Vi tränar nu vidare inför debuten i MSV nästa vecka. Han känns jättefin och jag hoppas att jag inte tiltar i programmet.

Edic har betäckt sitt sto, Zoega idag. Han är så fin mot stona att jag blir rörd. Vilken gentleman!

Dino jobbar vidare med sin styrketräning. Han tar sig sakteliga och jag ser fram emot hans utveckling under hösten. 
Hans fötter behöver en rejäl tillfixning. De var riktigt illa skötta när han kom hit och tyvärr kan man ju inte bara hugga av allt överflöd direkt pga omställningen så jag får ha tålamod. Man skäms faktiskt när man är ute med honom.. Trots fula hovar gjorde han succé på kliniken igår. Dels för sitt vackra yttre men också för sitt ännu vackrare inre. Han skötte sig som en prins!! Inte ett pip trots ston, föl och en dundrande valack.

Altanero och jag red ut idag. För första gången bjöd han fint framåt och travade på i ett ett bra tempo. Det bådar gott inför nästa veckas provridning. En tjej som tävlat MSV B dressyr och 1,20 hoppning kommer hit och provrider för att eventuellt ta honom på foder. Hon hörde av sig och frågade om jag hade något lämpligt till henne och då kändes det plötsligt rätt att erbjuda Altanero. Jag har grubblat över honom och nu kanske det löser sig. Jag har varit helt öppen med hans idéer och istadighet och hon har ändå tagit beslutet att prova honom. Hon var hit och tittade på honom förra veckan. Jag är dock ytterst noga med att allt stämmer. Jag kommer ändå att gråta blod när han åker, om han åker...

Domino och jag tog en tur idag. Han är ju nykastrerad och måste röra på sig. Han är så söt! Full spätta framåt, stanna och bli klappad av barn, full spätta igen. Tänk om han kunde ta sig ett snack med sin polare Altanero och berätta för honom hur man sköter sig i vagn!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-