Damläger på hög nivå!

foto Therese Edlund foto Therese Edlund

Igår och idag har jag ridit för Danne Aspegren ( pensionerad chefstränare på hovstallet). Igår red jag Dino och Jubon. Dino var, som jag visste, inte redo för uppgiften men jag ville ha Dannes åsikt och råd. Han tipsade mig om hur jag skulle träna vidare och vi var rörande överens om att det krävs massor med timmar på Dino. Som Danne uttryckte det - " Han förstår ingenting, stackarn, men faaan va han jobbar!".

Jubon fick sig en rejäl genomkörare och idag fick han betyget 9 (!!!!) på galoppen av Danne! Det ni!

I helgen som varit har jag haft ett lite ridläger här för mina kära hästägare Therese (Aragorn), Johanna ( Dino) och Anna ( Audur).
Vi hittade på en massa skoj, inte bara på ridbanan utan även utanför. Lektioner varvades med god mat, vin och en båtfärd på Siljan i strålande solsken.

Aragorn fick prova hoppa och han visade tecken på stort självförtroende och en faktiskt mycket god teknik. Therese kände sig inte fullt lika självsäker så hon fick prova hoppa Jubon på lördagen för att få känna på rutinerad kuse som kunde låta henne "åka med" bara. Det gick finfint och Therese vågade upp i höjderna och de hoppade 1,30 utan problem. Therese var mer än nöjd med sin insats, vilket hon ska vara!
Aragorn har växt till sig från när han var här så han skötte sig riktigt bra. Han är sååå läcker att titta på! Hans galopp är "to die for"!

Anna hade sin variant lugnare islänning med sig, en störtsöt Skuggi som kan charma en gråsten. Han och Anna gjorde enorma framsteg under helgen och det var jätteroligt att stå som instruktör och se utvecklingen.  

Johanna fick prova rida sin Dino vilket hon var lite spänd inför. Han är ju inte helt lätt. Hon gjorde ett bar jobb och bägge verkade nöjda med premiären. 
Johanna fick även äran att rida Edic vilket hon inte alls ogillade! Hon sken som en sol efteråt!


Coddan air är tillbaka in action och jag ska nog lina honom ett par gånger till innan jag sitter upp! Tjo ho så kul han hade!

Altanero ska Malin rida i morgon. Hon är modig hon!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-