Another day in paradise..

Flisan och Pilos Flisan och Pilos

Det vänder fort i fotboll sägs det.. Ja, och lika fort i hästvärlden. Beslut har nu tagits om att Jubon ska visas på Championatet här i Sverige innan definitivt beslut tas angående Spanien. Jahapp, då tar vi nya tag! Han ska visas av Pyramid i morfologin vilket jag är glad för, jag har inte en sportkepa att hänga med i hans tempo så han blir bara bromsad av mina tappra försök att rusa livet ur mig. 

Coddan Air var igång idag igen men han överraskade mig genom att gå snällt förbi nordismärrarna i byn. Sist fick jag helt enkelt välja en annan väg. Undrar just om de brunstade då eftersom han blev så laddad. Han kändes iallafall jättefin idag, förutom brallningarna emellanåt. Han är i toppkondition och nu sedan han blev skodd av nya hovisen skrittar han på mycket bättre. Tänk vad några millimeter kan göra - både illa och bra!

Pilos, min gamle travarnordis, är här på tillfälligt besök med sin unga nordisflickvän Flisan. Han ska stå här en vecka eftersom Gerd åkt utomlands. Gammal kärlek rostar aldrig, sägs det, och det stämmer med Pilos. Jag blir alldeles varm när jag ser hans störtsöta mule så jag måste bara pussa och pussa! Han är 18 år fyllda nu och han har tappat sin forna form men söt är han! Svårt att tro när man ser honom nu att vi tävlat L:A dressyr och 1,10 hoppning. 

Avatar och Altanero tog vi en tur på tillsammans, jag och Malin. Avatar var jätteduktig, inget hingsteri alls. Sist ville han hoppa på Altanero hela tiden. Altanero skötte sig nästan prickfritt som vanligt. Han gjorde en rejäl flyggrej fullständigt oförutsett men Malin har ju klister i rumpan så där fick han tji!
Han är jättefin i formen nu och bjudningen kommer mer och mer. Om han ändå kunde sluta flyga!

Domino provkördes för trav i torsdags och de var jätenöjda med honom så nu blir det skoning av shettis. Johanna och hennes barn körde honom idag och då kände han av gruset lite för mycket så på måndag inhandlas skor 6x0.

Edic kändes riktigt fin i torsdags på banan. Jag red ett kort pass i låg form och det verkar som det går åt rätt håll.. Peppar, peppar! Jag skrittade honom igår och han verkar bli mindre sulöm för varje dag. Hovis gjorde ju något special på honom för att han skulle belasta fötterna rätt så att inte ligamenten i hoven ömmar - det är tydligen det som är problemet, inte sulömhet. Rom byggdes ju inte på en dag så jag får ha tålamod.. Älskade Edic!!! Han är så vacker att jag blir knäsvag när jag tittar på honom. Han är och förblir min prins han!

Next runner up är numera Dino. Den hästen har så skön inställning till livet. Allt är spännande och värt att prova! Han sköter lastningen bra nu så jag har betsämt att han och Coddan får åka varannan vecka var på hoppträning i Bäckan. Dino fick sin premiärtur i torsdags. Han hoppar hellre än bra, som de flesta PREer. Han trodde bommarna skulle äta honom först men sedan kom han på att det var skitkul att HOPPA över dem, typ 1,30 över eller så. Detta gjorde att han brände slut på krutet rätt fort så det var en trött Dino som kom hem till stallet. Han skötte sig ändå strålande och inte alls så tokhet som han kan bli utan ridbar och ambiös. Han kommer bli en gummiboll till slut. Liten och kort, spänstig som en gasell.. Nästan iallafall.

Nu är det dax för dusch och ombyte inför bröllop. Nä, inte mitt! Usch, numera känner man sig som en mupp när man sminkar sig och klär upp sig. Tacka vet jag skitiga kläder och keps!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-