Tränar och tränar..

Grodan var en stalledräng! Grodan var en stalledräng!

Igår fick jag massor gjort på kort tid. Mina kära föräldrar skötte marktjänsten så jag kunde koncentrera mig på ridning. 
Coddan fick prova ett nytt bett vilket verkade funka strålande till en början men sedan var han som vanligt igen. Han rycker och sliter i bettet och jag hade hoppats att det skulle bli bättre av att den trasiga tanden försvann men icke. Jag har provat alla nosgrimmor och även utan, inget hjälper. Det enda bett han är ok på är Pessoa och det vill man ju inte gärna rida unghäst på och inte får man tävla dressyr på det heller. Danne, tränaren, tror att han kommer att ge sig ju starkare han blir men jag börjar tvivla.. För övrigt var han iallafall jättefin! Han bjuder fint och håller bra tempo.

Jubon och Dino fick galopparbeta i berget. Karin red Jubon. Kombinationen Dino - Jubon fungerade utmärkt. Dino verkar inte ha den där "reta gallfeber"-effekten på de andra hingstarna, skönt nog. 
Jag provade rida utan nosgrimma på Dino eftersom han är så knepig men munnen. Någon sa att jag skulle ta bort nosgrimman. DET gör jag aldrig om!!! Jösses vad jag fick åka. Att jag fick stopp var bara bonntur för fronten på en bil var ytterst nära! Nä, på med remontgrimma igen! Han var fin i traven men i galoppen skenade han med gapande mun direkt från start. Han har ju varit så jättefin nu en längre tid så jag blev ytterst besviken på det tilltaget. Jag har galopperat i låg form med fint stöd i handen. Han slänger upp huvudet ibland och blir lite spänd. Hoppas han lär sig lita på bettet snart. 

Edic klättrade jag med i skogen och han kändes riktigt pigg och fin. Nu börjar jag känna igen min gamla favoritkille igen! I morgon blir det bana, om jag får låna en transport.. Min är på totalrenovering.

Avatar red jag ut på idag och han var väldigt på tårna. Vägen vi red blev nog tredubbelt så lång eftersom vi for fram och tillbaka över vägen, skyggandes för skuggor och löv. Jag funderade va sjutton som flugit i hästen när det slog mig att han har fått havre i några dagar. BORT med havren! Han får mumsa något annat för balansen i foderstaten. Havren gick tydligen rätt upp i knoppen på honom. 

I morgon har jag heldag i stallet så då blir det träning med alla killarna. Jag ska t o m våga mig ut på Altanero... Eller ska han gå släp efter Coddan? Hmmm... NÄ, kom igen nu Linda!!!
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-